портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

483 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку року, 12 із них – минулого тижня

Опубліковано 17 серпня 2023 року, 09:15 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

483 нагороди здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 12 – минулого тижня. У річній скарбничці області: 198 золотих, 149 срібних,   136 бронзових медалей. Олімпійці вибороли 186 нагород, неолімпійці – 236, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 61. Про це повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Протягом тижня з 7 по 13 серпня поточного року представники Донеччини вибороли 12 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 8 золотих, 2 срібні та 2 бронзові. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в різних видах спорту.

Боротьба греко-римська

На міжнародному турнірі з греко-римської боротьби «Гран-Прі Німеччини», що відбувся 12-13 серпня в місті Дортмунд, у ваговій категорії 55 кг переміг Нікіта Дементієв із Маріуполя – вихованець Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з греко-римської боротьби ім. Г.Г. Узуна, спортсмен Школи вищої спортивної майстерності Донеччини.

Інваспорт. Велосипедний спорт (трек та шосе)

7 серпня на чемпіонаті світу з велосипедного спорту на треку у Великій Британії представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та міста Слов’янськ Єгор Дементьєв здобув дві золоті медалі: у індивідуальній гонці переслідування на дистанції 4 км та в омніумі. 

12 серпня на світовій першості з велоспорту на шосе у Великій Британії Єгор став срібним призером у груповій гонці.

Усі ці нагороди паралімпієць Донеччини здобув у класі С5 – серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Легка атлетика

«Золото» на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів, що з 7 по 10 серпня прийняв ізраїльський Єрусалим, виборов Михайло Брудін із Дружківки. Представник Школи вищої спортивної майстерності Донецької області виграв змагання з метання диска вагою 1,75 кг, оновивши світовий рекорд сезону U20 – 66,58 м.

Триатлон

На відкритих змаганнях чемпіонату Болгарії з триатлону, що відбулися 12-13 серпня в Пловдиві, 7 медалей виявилося в активі вихованців Школи вищої спортивної майстерності регіону та Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки, які представляють місто Слов’янськ.

Серед чоловіків бронзовим призером став Іван Шевченко. На змаганнях юніорів срібну нагороду здобув Іван Ткаченко. Серед юніорок «бронзою» відзначилася Кіра Агафонова. У віковій групі кадети переміг Захар Цівковський.

У естафетах-мікст «золото» виборола команда, до якої увійшли Іван Шевченко, Іван Ткаченко, Кіра Агафонова.

За інформацією управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації