портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 17 серпня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

13 березня 2022 у Маріуполі під завалами будинку на проспекті Миру, 104 загинув 67-річний Станіслав Каменських.

Він народився на Уралі. Ще в дитинстві переїхав із батьками у Маріуполь. Здобув вищу освіту в металургійному інституті, опісля – працював на металургійному виробництві. Одружився, згодом у нього і дружини Світлани народився син. Станіслав змінив роботу – став працювати заступником голови Жовтневої районної адміністрації. Останні роки життя був на пенсії й підпрацьовував у одному із банківських відділень. Поза роботою захоплювався карате, любив плавання і подорожі.

«Завдяки Станіславу побудували фонтан у сквері біля Маріупольського драмтеатру. Він умів дружити і цінувати друзів, був принциповим і відданим своїй справі. Любив свою сім’ю, особливо онука, а ще – своє місто і море. Ми мали улюблене місце на Піщанці. Разом відвідували театр і художні виставки. Усі наші свята відбувалися у надзвичайно теплій атмосфері, але все зруйнувала війна», – розповіла близька подруга родини загиблого, Антоніна Сумракова.

Дружині Станіслава, Світлані, вдалося вибратися з Маріуполя. Вона оселилася в Ірпені на Київщині й допомагає воїнам ЗСУ.

У Станіслава залишилися дружина та син із сім’єю.

З 24 лютого росіяни вбили 1661 мирного жителя Донеччини, поранили ще 4011. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!