портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

561 нагороду здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку року

Опубліковано 16 вересня 2023 року, 08:16 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

561 нагороду здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 8 – минулого тижня, повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації. У річній скарбничці області: 239 золотих, 172 срібних,   150 бронзових медалей. Олімпійці вибороли 204 нагороди, неолімпійці – 275, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 82.

Протягом тижня з 4 по 10 вересня поточного року представники Донеччини вибороли 8 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 4 золотих, 3 срібних та 1 бронзова. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в п’яти видах спорту.

Вітрильний спорт

На етапі Кубку Європи з вітрильного спорту, що 8-10 вересня прийняло угорське місто Балатонфюред (Угорщина), срібним призером у класі ILCA 6 став Богдан Рухлін із Маріуполя, представник Школи вищої спортивної майстерності Донецької області.

Інваспорт. Веслування академічне

«Золото» чемпіонату світу з веслування академічного серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, який відбувся 3-10 вересня в сербській столиці Белграді, виборов Роман Полянський. Представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» та міста Бахмут відзначився найвищою нагородою та отримав ліцензію на Паралімпійські ігри-2024 у класі PR1 Men's single (у «одиночці» серед чоловіків).

Пляжна боротьба

Перемогу на чемпіонаті світу з пляжної боротьби, що пройшов 6-10 вересня в румунському місті Констанца, у ваговій категорії 40 кг серед кадеток здобула Христина Литка, представниця міста Бахмут.

Спортивне орієнтування

За підсумками чемпіонату Європи зі спортивного орієнтування, який відбувся 8-11 вересня у Фінляндії, спортсменки Донеччини відзначилися трьома медалями у віковій групі серед жінок до 23 років. Вихованка ОДЮСШ для дітей Катерина Рак із Краматорська виборола «золото», Валерія Старцева з Бахмута і ще одна вихованка ОДЮСШ для дітей Віолета Овчаренко з Краматорська стали срібними призерками.

Тхеквондо (ВТФ)

На міжнародних рейтингових змаганнях з тхеквондо (ВТФ) «Polish Open», що 8-10 вересня прийняла польська столиця Варшава, до числа кращих увійшли два вихованці Школи вищої спортивної майстерності Донецької області з міста Дружківка. Артем Гарбар здобув золоту медаль у ваговій категорії до 87 кг, Андрій Гарбар – «бронзу» у категорії понад 87 кг.