портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

568 нагород здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку року, 7 із них – минулого тижня

Опубліковано 21 вересня 2023 року, 08:14 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

568 нагород здобули спортсмени Донецької області на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 7 – минулого тижня, повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації. У річній скарбничці області: 243 золотих, 174 срібних,   151 бронзова медалі. Олімпійці вибороли 206 нагород, неолімпійці – 280, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 82.

Протягом тижня з 11 по 17 вересня поточного року представники Донеччини вибороли 7 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 4 золоті, 2 срібні та 1 бронзова. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в трьох видах спорту.

Вітрильний спорт

Представник Школи вищої спортивної майстерності Донецької області та міста Маріуполь Іван Жукалін став срібним призером у класі ILCA7 на міжнародних змаганнях з вітрильного спорту, що відбулися 16-17 вересня в швейцарському Цюриху.

Легка атлетика

Жіночі змагання легкоатлетичного півмарафону «Mattoni Ústí nad Labem Half Marathon», які 16 вересня прийняло чеське місто Усті-над-Лабем, виграла Валерія Зіненко – представниця Школи вищої спортивної майстерності Донецької області та міста Дружківки.

Сумо

На чемпіонаті Європи з сумо, що пройшов 15-17 вересня в польському місті Кротошин, представники Бахмутської громади вибороли 5 медалей: 3 золоті, 1 срібну та 1 бронзову. Олександр Вересюк переміг у абсолютній чоловічій ваговій категорії та відзначився «бронзою» в категорії +115 кг у особистих змаганнях, а також здобув «золото» у чоловічій команді збірної України. Єлизавета Моренко виборола «срібло» у категорії +80 кг, а також стала чемпіонкою Європи в командних жіночих змаганнях.

За інформацією управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації