портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася презентація Платформи забезпечення гендерного мейнстримінгу та інклюзії у відновленні

Опубліковано 21 вересня 2023 року, 08:35 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Попри те, що війна триває, обмірковувати, яким буде процес відновлення, важливо вже сьогодні, адже відновлення — це не лише відбудова споруд, це передусім зміни, які дозволять країні стати сильнішою, комфортнішою для всіх громадян та громадянок й швидше розвиватися економічно.

Через російську агресію багато громадянок України виїхали за кордон. Вони побачили, що не все так добре працює за кордоном і не так все погано в Україні. Але все ж в європейських країнах є речі, які дають впевненість у завтрашньому дні. Це захищеність, комфортна інфраструктура, дотримання прав людини. І ми також хочемо жити в сильній, справедливій країні безпечно та комфортно. 

Український Жіночий Фонд зараз організовує багато навчальних поїздок в країни, які мали досвід воєн чи інших конфліктів. Ми вчимося, як діяти, щоб не зробити помилок. І вже зараз ми бачимо: є одна обов’язкова передумова, яка необхідна для відновлення. Це співпраця і об'єднання зусиль всіх: громадянського суспільства, державних установ, бізнесу. 

Під час заходу урядова уповноважена з гендерної політики Катерина Левченко презентувала принципи й формати роботи платформи, а також окреслила подальші кроки: «Нас очікує багато домашньої роботи. Нам потрібно зібрати більше інформації про гендерну рівність та інклюзію. Ми будемо більше спілкуватися на міжнародному рівні, щоб створити міжнародну групу друзів. Ми хочемо, щоб ця платформа була спільним майданчиком для уряду, громадських організацій, бізнесу, міжнародних організацій та медіа».

В установчій зустрічі взяли участь: віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, яка також є координаторкою платформи, урядова уповноважена з гендерної політики Катерина Левченко, яка є заступницею координаторки платформи, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, директор програм з розвитку British Embassy Kyiv Стефан Коссофф, представниця UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні Сабін Фрейзер Гюнеш, уповноважена Президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна, дослідник гендерної тематики Михайло Корюкалов, виконавча директорка ГО «Рада жінок Донеччини» Юлія Пруднікова, заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, заступниця міністра соціальної політики України Уляна Токарєва, заступниця міністра у справах ветеранів України Тетяна Калита, заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна, директорка проєкту SURGe, директорка Alinea International в Україні Танія Санфорд Аммар,  сектор менеджер з питань гендерної рівності та різноманітності Представництва ЄС в Україні Тетяна Шульга, заступниця Директора ЄБРР з питань доступу до послуг та стратегії гендерної рівності Суніта Пітамбер.

Установча зустріч Платформи забезпечення гендерного мейнстримінгу та інклюзії у відновленні відбулася за фінансової підтримки Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповіді на виклики війни», який реалізується Українським Жіночим Фондом, та за сприяння Офісу віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації