портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 03 вересня 2018 року

Опубліковано 03 вересня 2018 року, 16:54

Експлуатаційне утримання: з початку року на автодорогах держзначення ліквідовано 150 тис. кв. м ямковості

На автомобільних дорогах загального користування державного значення продовжуються роботи з ліквідації новоутворених руйнувань проїзної частини. З початку року філіями ДП «Донецький облавтодор» у рамках експлуатаційного утримання поточним дрібним (ямковим) ремонтом усунено близько 150 тис. м2  вибоїн: на міжнародних і національних трасах – 74,7 тис. м2, територіальних дорогах – 75,0 тис. м2. Як і зазвичай, більшу частину робіт виконано із застосуванням гарячих асфальтобетонних сумішей, – традиційним методом ліквідовано 141,3 тис. м2  локальних руйнувань проїзної частини.

  За матеріалами сайту Служби автодоріг в Донецькій області

Дітей з прифронтових шкіл та позбавлених батьківського тепла провели до школи поліцейські

Цього року до нової української школи пішли майже 18 тисяч першокласників. Не виключення – і маленькі вихованці інтернатів. Поліцейські допомогли зібрати їх на навчання та нагадали, що поліція – завжди поруч.

В Маріупольській школі-інтернаті №2, де мешкають діти зі всієї області і зокрема з прифронтової Мар’їнки, зараз виховуються 78 дітей. Їх батьки померли або не піклуються про них.

Першачків тут усього чотири – дівчинка та три хлопчики. В.о. начальника поліції Донецької області, начальник кримінальної поліції Артем Кисько побажав малечі навчатися із задоволенням та вручив їх перші шкільні рюкзаки з необхідними речами.

Для старших учнів правоохоронці стали добрими друзями, з якими втілено в життя не один проект, спрямований на захист дітей. Один з найактивніших «жителів» Ярослав познайомився зі співробітниками поліції, коли йому було 6 років, а зараз він перейшов у третій клас, і у нього є традиція – міряти поліцейський кашкет.

  За матеріалами сайту Національної поліції в Донецькій області

На честь загиблих патріотів

У центральній бібліотеці міста Краматорська розгорнуто виставку фотографій «Іловайськ 2014». На виставці представлені 60 робіт.

 Автори фотографій  – Олександр Глядєлов, Максим Дондюк, Максим Левін і Маркіян Лисейко.

Уперше фотороботи виставлялися  в Національному музеї Тараса Шевченка м. Київ,  через рік після трагедії. Для більшості бійців ці світлини були останніми в житті, вони загинули при виході “зеленим коридором”. Частина бійців потрапила в полон, частина отримала поранення. Деякі з героїв фотографій, яким вдалося залишитися в живих після Іловайської трагедії, загинули на Сході України під час інших військових операцій. Тому проект – це своєрідна данина їх пам’яті, а кожна фотографія – окрема історія події або людини. Усі знімки супроводжуються текстом, вводять глядача в контекст цієї історії.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Людмила Ведерко – переможниця чемпіонату світу

У місті Милава (Польща) проходив 2-й чемпіонат світу IDCD з шашок 64 серед людей з інвалідністю ОРА.

Людмила Ведерко, титулована спортсменка, підтвердила звання чемпіонки світу і завоювала 3 золоті медалі (в командному та особистому заліку, а також стала кращою в рапіде (швидких шашках).

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Перспектива для молоді

Бахмутський міський центр зайнятості розпочав співпрацю з молодіжним центром «Перспектива». Учасниками заходу стала молодь  до 35 років.

Адміністратор молодіжного центру «Перспектива» Роман Махничев презентував молоді, яка завітала на зустріч, напрямки діяльності організації.

Центр «Перспектива» - відкритий простір для роботи, відпочинку та реалізації і розвитку молоді на принципах доступності і загальної відповідальності. Основними завданнями центру є організація зручного неформального простору для молоді, де є можливість обговорювати та реалізовувати проекти, займатися неформальною освітою.

Тренінг пройшов у форматі живого неформального спілкування, під час якого  учасники  дискутували та обмінювалися думками

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

У Бахмуті пролунали «Перші дзвінки»

Новий 2018-2019 навчальний рік в школах Бахмута почався сьогодні, 3 вересня. В цьому році в загальноосвітніх школах міста буде вчитися майже на 300 дітей більше, ніж у минулому.

Перший дзвінок 2018-2019 дав старт нової освітньої реформи в Україні, і вже сьогодні 760 першокласників Бахмута познайомляться з Нової українською школою, в рамках концепції якої малюки вчитимуться в спеціально обладнаних класах і з новими технологіями.

Всього в 12-ти загальноосвітніх школах Бахмута в цьому році за парти сіли 6 690 учнів, що значно більше, ніж в минулому році і кожен з першачків отримав комплекти «Подарунок першокласнику», які традиційно протягом багатьох років допомагає придбати міський голова Олексій Рева і Бахмутська міська рада.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Розпочався новий навчальний рік: Лиманщиною пролунав перший дзвоник!

3 вересня у всіх навчальних закладах Лиманської громади пролунав шкільний дзвоник, ознаменувавши старт нового учбового року.

Навчальні заклади ОТГ відвідали міський голова та заступники міського голови. Також до свята приєднались представники департаменту економіки облдержадміністрації, депутати міської ради та члени виконавчого комітету. Всі гості щиро побажали школярам вдалого початку навчального року, міцного здоров’я та, звичайно, впевнено нарощувати свої знання, аби розбудовувати міцну громаду на благо міцної держави.

  За матеріалами сайту Лиманської міської ради

Перший дзвоник у Костянтинівці

У Костянтинівці сьогодні, 3 вересня, відбулися урочисті лінійки з нагоди початку навчального року. Перший дзвоник пролунав в десятках шкіл.

За традицією, у кожній школі учні вишикувалися у святкову лінійку, заспівали гімн України та випустили в небо безліч повітряних кульок.

За матеріалами сайту Костянтинівської міської ради

В День знань у Добропіллі відкрили опорну школу після капітального ремонту

3 вересня голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць взяв участь в урочистому відкритті Добропільської опорної школи №4 після капітального ремонту, яка має три поверхи, налічує 32 класи з новим обладнанням, розрахованих на 1176 учнів.

Для навчального закладу закупили цифрові лабораторії для кабінетів хімії, фізики, біології та лінгафонних кабінетів, мобобладнання, ноутбуки, швейні машини та станки для обробки дерева та металу.

  За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

У Маріуполі відкрили капітально відремонтовану опорну школу

У Маріуполі відбулось  урочисте відкриття опорної школи після капітального ремонту. Голова Донецької ОДА Олександр Куць взяв участь у заході і привітав школярів зі святом.

Опорні школи – сучасні не лише за дизайном та обладнанням. Там впроваджуватимуться нові підходи та методики викладання. У цих шкіл є все, щоб бути кращими не лише у своїх містах.

  За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

У маріупольських школах стартував навчальний рік

У школах Маріуполя стартував навчальний рік для близько 38 тисяч школярів. Перший раз переступили поріг школи - 4427 першокласників. Майбутніх випускників нараховує 5230 осіб, в їх числі учні дев'ятих й одинадцятих класів. Сьогодні у всіх школах міста відбулося свято на честь першого дзвоника.

  За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

ПДТУ відкрив свої двері для першокурсників

Приазовський державний технічний університет провів церемонію посвяти в студенти. У цьому році на перший курс вступило понад тисячу абітурієнтів з усієї України. З цією подією їх привітав заступник міського голови Сергій Захаров.

Традиційно, церемонія посвяти відкрилася мітингом. Під час заходу підняли Державний Прапор і провели передачу «факела знань». Після присутні вирушили до ПК «Український дім» для участі в урочистій частині.

Для привітання першокурсників церемонію відвідали народні депутати України, керівники містоутворюючих підприємств, військовослужбовці та партнери університету.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Пляжний фестиваль «Маріуполь Спортивний» подарував заряд бадьорості

Як і в минулого року для жителів і гостей міста пройшов дводенний фестиваль «Маріуполь Спортивний». На пляжі селища Піщаний можна було взяти участь у цікавих спортивних локаціях. Дана ініціатива стала можливою завдяки виграному малому гранту за програмою «Громадський бюджет» на суму 78 525 грн.

Організаторами заходу виступила громадська організація "Молодь Маріуполя" за підтримки міської ради. Брали участь у проведенні фестивалю ГО "Заходь" та інші громадські організації.

За рахунок гранту організатори закупили призовий фонд та інвентар для проведення заходу: портативні колонки, фітнес-браслети, Power Bank, селфі-палки, м'ячі, намет, грамоти, кубки, водні пістолети, брелоки, кепки, вуличні парасольки. Також випустили рекламну продукцію - банери, афіші, флаєра.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Профорієнтація допомагає молоді визначитися з майбутнім

Завершився цикл інтерактивних заходів для дітей із вибору майбутньої професії у наметовому таборі на  Лівобережному пляжі. Його провели фахівці Маріупольського міського центру зайнятості спільно з міською радою. Серед учасників були учні 8-10 класів.

Підлітки із захопленням брали участь у тестуванні з визначення провідної сфери діяльності.  За його результатами більшості з учнів підходять професії сфери діяльності «Людина – знакова система» та «Людина – людина». Дітям надали інформацію про послуги, які надає центр зайнятості для молоді. А саме: допомога у самовизначенні себе, враховуючи особисті характеристики, визначення професійних інтересів та схильностей. В середньому на кожному із заходів були присутні 60 хлопців та дівчат.

Цикл заходів проводився у рамках проекту «Гідна країна для гідних людей».

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

На маріупольському узбережжі пройшов молодіжний табір «Мore Моря»

У рамках обласного проекту "Гідна країна для гідніх людей" на Лівобережному пляжі пройшов молодіжний наметовий табір «Мore Моря». Організатором проекту виступила Маріупольська міськрада. Учасниками табору стали представники творчої і прогресивної молоді міста.

Проект був реалізований з метою організації змістовного дозвілля, самореалізації, саморозвитку особистості та пропаганди здорового способу життя. Програму табору побудували таким чином, щоб після перебування молодь стала більш комунікабельною, самостійною, ініціативною та кмітливою.

Учасники проживали у наметах, отримували збалансоване та вітамінізоване харчування, виконували ранкову зарядку. А також брали участь у коворкінгу, бізнес семінарах, фітнесі, спортивних змаганнях, майстер-класах, конкурсах, розважальних вікторинах, інтелектуальних іграх та дивилися кіно під відкритим небом.

  За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Дні відкритих дверей на виробництві та презентації роботодавців допомагають працевлаштуванню

Рекрутери  Маріупольського  міського  центру  зайнятості організували та провели  два дні відкритих дверей на виробництві та три презентації роботодавця. Маріупольцям запропонували більше 20-ти вакансій, серед яких: сестра медична, оператор заправних станцій, тальман, фахівець із соціальної роботи, психолог, бухгалтер, тощо. Розмір запропонованих заробітних плат варіювався від 4500 до 10000 грн.

Заходи відвідали 25 шукачів роботи. Вони  також зацікавились інноваційними послугами служби зайнятості. Зокрема: допомогою у складанні відеорезюме та організацією онлайн-співбесід.

 За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Учні школи № 8 – учасники V Міжнародної олімпіади з новогрецької мови та культури

Четверо маріупольських школярів представлять місто та країну на міжнародній олімпіаді з новогрецької мови та культури, яка проходитиме у румунському Бухаресті з 5 по 9 вересня.

Олімпіаду проводить Об’єднання греків Румунії у співпраці з Міністерством освіти і науки Румунії. До участі у заході запрошено п’ять вихованців загальноосвітніх закладів України, які проявляють інтерес до вивчення мови, культури та історії греків.

Серед їх числа – четверо учнів Маріупольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 8 імені Героя України Володимира Бойка: Ернест Папуш, Іван Кокташ, Катерина Галай та Альбіна Партакела.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

«STORY FUN» у молодіжному центрі

У молодіжному центрі «Молодь+», що працює на базі Селидівської міської центральної бібліотеки вже традиційно відбулось чергове заняття групи з вивчення англійської мови для починаючих (3-4 клас) «Story fun» за програмою Кембріджського університету.

Дружні та веселі діти повторювали завдання з попередніх уроків, старанно виконували вправи з граматики, говоріння та аудіювання, крім того очікуваними були ігри та рухливі вправи від викладача-волонтера Корнюхової В.Л.

 За матеріалами сайту Селидівська міської ради

Кіносеанс у молодіжному центрі Селидового

1 вересня у приміщенні молодіжного центру «Молодь+» традиційно зібрались глядачі для перегляду фільму «Пригоди Паддінгтона 2».

Чудове, світле та кумедне продовження пригод добродушного ведмедика Паддінгтона в британській столиці.

 За матеріалами сайту Селидівська міської ради

Тренінг DELOITTE у Селидовому

У Дніпрі пройшов черговий тренінг «Фінансово-економічні та юридичні засади господарювання надавача первинної медичної допомоги (ПМД)», який проводиться в рамках спільного проекту МОЗ зі Світовим банком «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» та у партнерстві із Національною службою здоров’я і Проектом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Тренінг був розрахований на команди у складі 2-3 фахівців від кожного комунального закладу первинної медичної допомоги. Головна вимога до учасників тренінгу: медзаклад, представники якого беруть участь у тренінгу, повинен мати підписану угоду із Національною службою здоров’я. КНП «Центр ПМСД Селидівської міської ради» потрапив у першу хвилю підписання угод з НСЗУ і зараз конструктивно співпрацює з Національною службою здоров’я України.

  За матеріалами сайту Селидівська міської ради

В Торецьких освітніх закладах пролунав перший дзвоник

3 вересня в Торецьких освітніх закладах пролунав перший дзвоник. Участь в урочистій лінійці на базі ЗСЗО №3 спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови прийняли заступник директора Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації Людмила Романенко, заступник керівника військово-цивільної адміністрації м. Торецьк Олена Кульбачна, т.в.о. начальника Торецького відділення поліції Станіслав Загурський, військовий комендант Павло Сауляк, начальник Міського управляння освіти Володимир Орєшкін, директор Департаменту соціального захисту населення Олександр Кузін.

Після проведення свята першого дзвоника директор школи Емма Антонова для гостей свята провела екскурсію, та презентувала класи нової української школи.

За матеріалами сайту Торецької ВЦА

Переміщений до Покровська ДонНТУ зустрів першокурсників

Сьогодні, 3 вересня, в ДонНТУ урочисто привітали тих, хто вперше опинився у стінах одного з найстарших українських ВНЗ – першокурсників.

Почався захід традиційним виконанням гімну України.

До присутніх з вітаннями та побажаннями успіхів у навчанні звернулись ректор ДонНТУ Ярослав Ляшок та директорка КІІ ДонНТУ Світлана Лисенко.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Свято Першого дзвоника в м. Мар’їнка

Сьогодні в загальноосвітніх закладах Мар’їнського району відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Першого дзвоника та Дня знань. Цей день завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, надій і несподіваних зустрічей.

Знову урочисто і хвилююче на подвір’ях навчальних закладів лунали  мелодійні звуки шкільного дзвоника, святкові вітання. Учні, вчителі та батьки вітали першокласників для яких багато чого буде вперше: перший дзвоник, перший шкільний підручник, перший учитель.

Для організаційно-технічного забезпечення від керівництва району  школі було подаровано ноутбук, а представники цивільно-військового співробітництва СІМІС привітали першокласників солодкими подарунками.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації