портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

8 липня в Україні святкують День родини

Опубліковано 08 липня 2022 року, 07:54 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Український День родини відносно молоде свято і відзначаєтся з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня щорічне  і встановлено на 8 липня,  повідомляють в Управлінні сім`і, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Родина являє собою організовану соціальну групу, а її представники пов’язані між собою не тільки спільністю побуту, але і взаємною моральною відповідальністю, а також соціальною необхідністю, яка зумовлює потребу суспільства в духовному і фізичному самовідтворенні, звідси, мабуть і пійшов вираз: сім’я - осередок суспільства. Звичайно ж, сім’я належить до найважливіших суспільних та державних цінностей.

Для дітей родина - це своєрідне середовище, в якому у дитини складаються умови його психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку.

Ніхто не стане заперечувати істину, що родини завше була і залишається джерелом любові, поваги, взаємодопомоги та збереження кращих традицій людських взаємин. Безумовно, людині дуже важко існувати без родини. Родина є тією цеглиною, на якій стоїть держава.

Українці споконвічно вирізнялися з-поміж інших народів шанобливим ставленням до родинних цінностей. Саме тому родини в нашій країні є основним елементом суспільства, носієм людської моральності, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності й розвитку держави та благополуччя кожного з нас.


За матеріалами Управління сім`і, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації