портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Аграрії Донеччини докладають максимум зусиль, щоб забезпечити продовольчу безпеку

Опубліковано 11 травня 2022 року, 15:30

Аграрії Донецької області докладають максимум зусиль, щоб забезпечити продовольчу безпеку, й продовжують весняно-польові роботи попри активні бойові дії та складну ситуацію, яка склалася з забезпеченням пальним. Про це заступник директора департаменту – начальник управління земельних відносин, водних ресурсів, економіки та інвестицій Олена Рибакова сказала під час онлайнового брифінгу сьогодні, 11 травня.

Зараз на контрольованій території Донецької області залишилося 740 тисяч гектарів ріллі, на тимчасово окупованій території – 260 тисяч гектарів ріллі. У відсотковому співвідношенні це приблизно 74% та 26% відповідно.

«Але ми маємо розуміти, що там також засіяні культури. Принаймні озимі, що засівалися восени, засіяні в повному обсязі. Маємо сподівання, що врожай також фермерам можна бути зібрати. Щодо контрольованої території, то наразі на поточну дату засіяно 443 тисячі гектарів (це 60% від усієї ріллі, що знаходиться на контрольованій території), у тому числі посіви озимих культур складають 300 тисяч гектарів», - зазначила Олена Рибакова.

Наразі сівба триває. Із ярових культур вже засіяно 101 тисяча гектарів ріллі - це 23% від площі, яку ще залишилося засіяти. Ярова пшениця вже засіяна на 100% до прогнозу. Не засіяні на 100% ярий ячмінь, соняшник, кукурудза та картопля.

«Маємо оптимістичні сподівання, що наші аграрії більш-менш завершать весняно-польові роботи, і вся територія, де нема активних бойових дій у Донецькій області, буде засіяна», - сказала Олена Рибакова.