портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Римма Філімошкіна здобула для Донеччини та України ще одне «золото» XXIV Дефлімпійських ігор

Опубліковано 11 травня 2022 року, 14:21 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Збірна Україна продовжує впевнено лідирувати в командному заліку XXIV Дефлімпійських ігор у бразильському місті Кашіас-ду-Сул – змагань найвищого рівня для атлетів з вадами слуху, що мали відбутися в грудні 2021-го, але були перенесені на травень 2022 року. За підсумками 10 днів українці подолали рубіж у 100 медалей!

Четверту нагороду і третю золоту від Донецької області до скарбнички держави принесла заслужений майстер спорту України Римма Філімошкіна з міста Маріуполь. У фіналі змагань з метання молота 10 травня серед представниць Казахстану, Камеруну, Кенії, Словаччини, Чехії та України наша спортсменка показала найкращий результат – 61.86 м. На другу сходинку п’єдесталу пошани піднялася ще одна українка Юлія Кисильова з Херсонської області.

Особистим наставником Римми є заслужений тренер України Наталя Василенко. Відзначимо, що перемога на Іграх у Бразилії стала для Філімошкіної першою дефлімпійською в кар’єрі: у 2009 році в Тайбеї та 2017-му в Самсуні вона була срібною призеркою, у 2013 році в Софії виборола «бронзу».

Нагадаємо, нагороди XXIV Дефлімпійських ігор днями раніше вибороли ще дві спортсменки з міста Маріуполь: заслужений майстер спорту України з дзюдо Марина Погорелова – «золото» у командному турнірі та «срібло» у особистих змаганнях вагової категорії 70 кг, заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Наталія Урсуленко – «золото» у штовханні ядра.


Інші новини за темою