портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Аграрії Донецької області продовжують подавати заявки для отримання субсидії на 1 гектар оброблюваних угідь

Опубліковано 20 вересня 2024 року, 14:06

Відбулося трете засідання обласної комісії з прийняття рішень щодо виплати сільськогосподарським товаровиробникам бюджетних коштів з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

У засіданні обласної комісії взяли участь голови райдержадміністрацій, представники департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації, Головного управління статистики у Донецькій області, а також представники контролюючих та правоохоронних органів.

Аграрії Донеччини мають до 25 вересня подати заявку до Державного аграрного реєстру, щоб отримати субсидію із розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних під урожай 2024 року.

Станом на 20.09.2024 до Державного аграрного реєстру надійшло 189 заявок від суб’єктів господарювання Донецької області. Триває їх перевірка та опрацювання.

За результатами роботи обласна комісія в подальшому визначить суму бюджетних коштів по кожному отримувачу, сформує зведені відомості суб’єктів господарювання, які мають право на отримання державної підтримки, та забезпечить до 1 листопада їх надходження до Мінагрополітики для подальшого опрацювання та затвердження.

На території можливих бойових дій аграрії області мають можливість отримати 1000 гривень на 1 га, а на території активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси - 2000 гривень на 1 га.

У своїй роботі обласна комісія керується Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2024 р. № 938).