портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Андрій Єрмак привітав міжнародний аналітичний центр GLOBSEC із відкриттям представництва в Києві

Опубліковано 10 грудня 2022 року, 13:05 , Головний сайт Президента України

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із делегацією словацького недержавного аналітичного центру GLOBSEC.

Андрій Єрмак поінформував представників GLOBSEC про важливість Kyiv Security Compact як інструмента для забезпечення дієвих гарантій безпеки для України на період до набуття повноправного членства в НАТО. Окремо було приділено увагу необхідності посилення санкційного тиску на країну-терориста росію, зокрема в межах напрацювань санкційної групи Єрмака-Макфола.

Словацька Республіка з перших днів російського вторгнення виступає надійним партнером України, зокрема з огляду на обсяги надання військово-технічної допомоги та підтримку євроінтеграційних прагнень України.

Співрозмовники обговорили можливості практичного залучення експертів GLOBSEC до підготовки аналітичних документів щодо міжнародної підтримки, насамперед стосовно пришвидшення набуття Україною повноправного членства в Європейському Союзі та НАТО.

Керівник Офісу Президента України подякував засновнику та президенту GLOBSEC Роберту Вассу за особистий внесок у підтримку України, а також зусилля з консолідації світової експертної спільноти навколо всебічної підтримки України.

Зустріч стала логічним продовженням переговорів Президента України Володимира Зеленського з делегацією Словацької Республіки на чолі з Міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Растиславом Качером.

*Згідно сайту www.president.gov.ua