портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Нарада щодо поточного стану впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери в області

Опубліковано 10 грудня 2022 року, 15:52 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України І. Верещук 09 грудня проведено нараду щодо поточного стану подолання наслідків військової агресії рф проти України, на якій на розгляді було питання поточного стану впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС).

У нараді прийняли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна та директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Токарева.

Наразі управліннями соціального захисту населення області виконано міграцію майже  61 тисячі справ внутрішньо переміщених осіб на промислове середовище системи для забезпечення своєчасного призначення допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. При експлуатації ЄІССС виникла низка проблемних питань, які потребують доопрацювання і відповідного реагування.

В ході заходу Міністерством соціальної політики України  повідомлено, що найближчим часом такі питання будуть опрацьовано та вжито заходів з усунення недоліків роботи програмного забезпечення, які в подальшому дадуть можливість пришвидшити призначення грошової допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Нагадаємо, що з жовтня поточного року у всіх регіонах України впроваджено Єдину інформаційну систему соціальної сфери.

ЄІССС дає можливість внутрішньо переміщеним особам отримувати соціальні послуги за місцем їх фактичного перебування.

Так, внутрішньо переміщені особи у будь-якому управлінні соціального захисту зможуть:

  •  швидко змінити у довідці внутрішньо переміщеної особи адресу фактичного проживання; 
  •  виправити помилкові чи некоректні дані у заяві на отримання довідки внутрішньо переміщеної особи;
  •  з’ясувати й усунути причину затримки допомоги на проживання;
  •  знятися з обліку як внутрішньо переміщена особа;
  •  перейти на обслуговування з одного управління соціального захисту населення до іншого у разі зміни фактичного місця перебування.

Також, впровадження системи дозволяє централізувати призначення, нарахування та виплати для внутрішньо переміщених осіб, що прискорює отримання ними допомоги та вирішити всі проблемні питання внутрішньо переміщених осіб.