портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Аудитори Донеччини продовжують здійснювати повноваження та виконувати поставлені завдання

Опубліковано 19 травня 2023 року, 10:22

Для забезпечення під час воєнного стану ефективного і належного здійснення покладених повноважень та враховуючи ситуацію, яка склалася в області, працівники Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області були вимушені евакуюватися в інші безпечні регіони країни та наразі проводять заходи державного фінансового контролю в місцях тимчасового перебування.

Упродовж січня – квітня 2023 року фахівці управління провели моніторинг 33 процедур закупівель із використанням документів, розміщених в електронній системі публічних закупівель Prozorro, у 21 замовника, які юридично зареєстровані в Донецькій (12), Вінницькій та Житомирській (по 2 у кожній), Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Хмельницькій та Чернівецькій (по 1 у кожній) областях.

Крім того, проведено 7 перевірок закупівель, 3 інспектування (у формі ревізій) та 1 державний фінансовий аудит на 9 об’єктах контролю, що фактично розташовані у Дніпропетровській, Київській та Полтавській (по 2 у кожній), Вінницькій, Донецькій та Житомирській (по 1 у кожній) областях.

Завдяки роботі державних аудиторів задокументовано факти порушень під час використання фінансових і матеріальних ресурсів, зокрема й таких, що призвели до збитків (36,1 млн грн), у сфері закупівель (289,9 млн грн), допущених через прийняття неефективних управлінських рішень (510,2 млн грн).

Вжитими заходами попереджено порушень законодавства у сфері закупівель на суму 235,8 млн грн та забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 1 млн грн.

З метою забезпечення повного відшкодування збитків і надання належної оцінки діям посадових осіб об’єктів контролю про результати кожного контрольного заходу поінформовано правоохоронні органи, по 10 з них передано матеріали; розпочато 1 досудове розслідування та 2 матеріали долучено до наявних кримінальних проваджень.

На адресу 3 об’єктів контролю надіслано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, застосовано 1 фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Для прийняття управлінських рішень об’єктам контролю та уповноваженим органам управління надіслано 15 інформаційних повідомлень, за результатами розгляду яких наразі керівники місцевих органів влади та самоврядування, підприємств, установ, організацій прийняли 8 управлінських рішень.

За результатами заходів державного фінансового контролю до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано 1 інформацію про запобігання та протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму фінансових операцій 3,5 млн грн.

Перед об'єктами контролю ініційовано пред’явлення 8 позовів до суду.

До адміністративної відповідальності притягнуто 3 посадових осіб. Сума штрафів надійшла до відповідного бюджету у розмірі 2,2 тис. грн.

Пресслужба Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області