портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 19 травня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

33-річний солдат Олександр Нагорний, позивний Броня, загинув 10 лютого 2023 року поблизу Кремінної на Луганщині: його БТР підірвався на міні під час евакуації поранених  побратимів з поля бою.

Олександр народився в Очеретиному. У Краматорську здобув вищу освіту за фахом фінансиста. Займався боксом. Дуже любив риболовлю і виїзди на природу з родиною. Тривалий час займався будівництвом. Згодом переїхав з родиною на Харківщину. Працював майстром цеху на місцевій кондитерській фабриці «Сахарок».

Під час повномасштабного російського вторгнення приєднався до Десантно-штурмових військ ЗСУ. Служив у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Був водієм.

«Людини такої доброї душі я ніколи не зустрічала... Він сказав: «Якщо я можу зробити щось для перемоги, то зроблю. Не хочу, щоб мій син через 7 років пішов воювати. Я хочу жити в Україні з сім'єю, тому маю йти». Він – наш Герой», – розповіла Вікторія, його дружина.

Поховали Олександра Нагорного у рідному селищі на Донеччині.

У нього залишилися дружина, двоє синів, рідні, друзі та побратими.

З 24 лютого росіяни вбили  1523 мирних жителів Донеччини, поранили ще  3552. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!