портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Бібліотекарі Донеччини взяли участь у круглому столі, присвяченому патріотизму в умовах сучасних викликів і трансформацій

Опубліковано 07 грудня 2023 року, 16:51 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Представники бібліотечної спільноти  Донеччини взяли участь у круглому столі, присвяченому патріотизму в умовах сучасних викликів і трансформацій, який проходив на платформі Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка.  У заході взяли участь директори та фахівці бібліотек з Хмельниччини, Тернопільщини, Львівщини та Донеччини.  

Під час круглого столу обговорювалися актуальні питання, пов'язані з діяльністю бібліотек у воєнний період. Учасники висловлювали свої думки та ділилися досвідом стосовно національно-патріотичного виховання дітей, модернізації цього процесу в умовах боротьби за Україну, формування національної ідентичності та трансформації цінностей. Також обговорювалася тема виховання дітей в умовах війни, створення та використання власного контенту та ресурсів.

Фахівці Донецької обласної бібліотеки для дітей поділилися своїм досвідом у сфері патріотичного виховання в умовах віртуального простору та ефективної взаємодії з мешканцями регіону. Ця взаємодія охоплює людей, які проживають в різних куточках нашої країни та за її межами, і відбувається в рамках проведення обласних мережевих акцій. За період з червня 2022 року по грудень 2023 року проведено 38 заходів такого формату. 

За підсумками зустрічі були напрацьовані пропозиції щодо розширення краєзнавчої діяльності закладів, необхідності видання краєзнавчої літератури та творів місцевих авторів. Участь в заході такого формату ще раз підкреслила важливість та актуальність обговорюваних питань, а також надихнула присутніх на організацію спільних проєктів та заходів.