портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Бібліотеки Донеччини: на захисті ментального здоров’я громади

Опубліковано 04 липня 2024 року, 15:18 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Одним із пріоритетних напрямів діяльності бібліотек у 2024 році Міністерством культури та інформаційної політики України визначено культуру піклування про ментальне здоров'я. Доєднавшись до Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою Першою леді Оленою Зеленською бібліотекарі регіону взяли участь у навчальних тренінгах «Бібліотеки на захисті ментального здоров’я громади», які були розроблені та успішно проведені фахівцями Донецької обласної бібліотеки для дітей.

Цикл тренінгів складався з чотирьох онлайн-зустрічей, на яких 28 працівників бібліотек набули навичок роботи з інструментами для створення груп самодопомоги в бібліотеках. Кожна зустріч була спрямована на ознайомлення з можливостями психологічних та арттерапевтичних технік і вправ, які можна впроваджувати в бібліотечній діяльності. 

Також фахівці обласної бібліотеки розробили збірку «Скриня корисних вправ», що містить матеріали, які можна застосовувати у роботі з дітьми та дорослими під час заходів, направлених на покращення ментального здоров’я. 

Зі «Скиренею корисних вправ» можна ознайомитися за посиланням: https://bibliokids-mrpl.com.ua/images/2024/07/SK.pdf.

Збірка стане у нагоді і працівникам освітніх закладів.