портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Будівництво обласної багатопрофільної лікарні у Краматорську може стартувати вже у 2021 році за умови фінансування

Опубліковано 15 грудня 2020 року, 11:49

Обласну багатопрофільну лікарню у Краматорську можуть почати зводити у 2021 році за умови відповідного фінансування.  Про це  голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив під час виступу на форумі «Схід можливостей», який проходить сьогодні у Краматорську.

Очільник області зазначив, що через окупацію  частини Донеччини було зруйновано цілісну систему охорони здоров’я,  повністю втрачено третинний високоспеціалізований рівень.

За останні 6 років в області створено установи третинного рівня в галузі травматології, кардіохірургії, онкології та дитячої медицини. Але відсутня значна частина вузьких направлень, що не забезпечує основні вимоги до системи охорони здоров’я – своєчасність та доступність.

 «Для вирішення цієї ситуації ми плануємо реалізувати проект з будівництва обласної багатопрофільної лікарні, який передбачає створення сучасного консультативно-діагностичного центру потужністю 600 відвідувань в зміну, та 19-ти унікальних високоспеціалізованих відділень хірургічного та терапевтичного профілів», - сказав Павло Кириленко. 

Радіус охоплення лікарнею буде складатися з північних та центральних районів Донецької, а також наближених районів Луганської і Харківської областей. Тобто, організація роботи закладу планується за екстериторіальним принципом.

Створення у Краматорську лікарні, в якій можна отримати усі види медичної допомоги, отримало підтримку Президента України. Передбачається, що цей заклад може стати одним з п’яти проектів будівництва сучасних медичних містечок по всій країні.

Для реалізації першої черги будівництва, яка розрахована на три роки, регіон потребує майже 172 мільйони доларів (4,9 млрд грн).

«За наявності відповідного фінансування ми готові почати роботи вже наступного року», - сказав Павло Кириленко.