портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Центр соціального та особистісного розвитку молоді з тимчасово окупованих територій України відкрито у Бахмуті

Опубліковано 26 жовтня 2021 року, 15:58 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Центр соціального та особистісного розвитку молоді з тимчасово окупованих територій України урочисто відкрито на базі Горлівського інституту іноземних мов Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет» за участі заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інни Драганчук, заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної сьогодні, 26 жовтня.

Юлія Костюніна зазначила, що в Національній молодіжній стратегії до 2030 року, затвердженій указом Президента України Володимира Зеленського, визначено, що молодь є важливим суб'єктом державної політики. Одним із важливих факторів є робота з молоддю з тимчасово окупованих територій України. На тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі проживає близько мільйона дітей та молоді.

Концепція Центру відповідає ключовим завданням, які ставить перед собою Донецька облдержадміністрація при створенні всіх необхідних умов для мотивації молоді з тимчасово окупованих територій переїхати на підконтрольну українській владі територію та стати повноцінними носіями української ідентичності та європейських цінностей. «Це, на наш погляд, є одним із ключових факторів, здатних вплинути на якнайшвидшу реінтеграцію тимчасово окупованих територій в Україну», - наголосила Юлія Костюніна.

До заходу долучилися й студенти інституту, які поділилися особистими враженнями про навчання на підготовчих курсах для молоді з числа осіб з тимчасово окупованих територій України та лінії дотику, що були ініційовані Президентом України та цього року запроваджені Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій України в закладах вищої освіти України.

Також були презентовані основні напрями роботи Центру: діагностика емоційного стану та ціннісних орієнтирів молоді, розробка та впровадження адаптаційних технологій з урахуванням українських суспільних реалій, формування цивілізаційного гуманістичного світоглядного контенту, розбудова власної життєвої траєкторії здобувача вищої освіти.

Діяльність Центру відбуватиметься як реалізація програми «Забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» в рамках Національної молодіжної стратегії до 2030 року.