портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Центри масової вакцинації проти COVID-19 на Донеччині мають змінити графіки роботи, щоб усі охочі мали змогу отримати щеплення

Опубліковано 19 жовтня 2021 року, 19:23

Центри масової вакцинації проти COVID-19 у Донецькій області повинні працювати сім днів на тиждень, тому що значно збільшилася кількість охочих отримати щеплення від коронавірусу. На цьому заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников наголосив під час селекторної наради щодо введення «червоної зони» на території Донецької області та організації вакцинації населення.

«Центри вакцинації повинні працювати сім днів на тиждень. Сьогодні у нас до Центрів вакцинації величезні черги. Настав той час, коли люди йдуть самі вакцинуватися. Треба забезпечити, щоб кожен, хто прийшов, швидко отримав щеплення, а не стояв у черзі. Процесом організації щеплень у Центрах вакцинації відтепер будуть займатися керівники РДА. На них покладається контроль за діяльністю Центрів вакцинації на території району, забезпечення їх діяльності», - сказав заступник очільника області.

Директор департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Володимир Колесник повідомив, що вакцина в області є в достатній кількості. «Центри вакцинації повинні максимально перейти на роботу хоча б до 18 годин, щоб люди могли прийти туди поза робочий час», - зазначив він.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна закликала представників влади на місцях активно працювати, щоб підвищити рівень вакцинації серед персоналу закладів освіти. Вона нагадала, що під час червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.

З початку кампанії з вакцинації на Донеччині проведено 569 278 щеплень, з них 10 044 - за минулу добу. Одну дозу вакцини отримали 322926 осіб.  Повну імунізацію проти COVID-19 у Донецькій області отримали 246352 особи.


Інші новини за темою