портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Через професійне навчання до працевлаштування

Опубліковано 03 травня 2023 року, 10:00 , Донецький обласний центр зайнятості

Наталя Колесник має великий досвід роботи кравчинею. В мирний час жінка працювала у дружківському ательє «Дарина». Але з початком воєнних дій втратила роботу. За сприянням у її пошуку Наталя звернулася до фахівців Дружківського міського центру зайнятості. Вакансій за фахом на той час не було, і жінці було запропоновано отримати професію перукаря на базі ДНЗ “Одеський ЦПТО ДСЗ”.

Після недовгих роздумів Наталя стала слухачкою центру профтехосвіти. Теоретичні знання жінка отримувала у зручному дистанційному форматі. «Попри важку зиму, постійні відключення світла, я прагнула отримати інформацію, що надавали майстри, – поділилася Наталя. – З нетерпінням чекала практичних занять на сучасній базі Одеського ЦПТО. Зрозуміла, що бути перукарем дуже цікаво та відповідально. Робити людей красивими мріяла з дитинства. Завдяки фахівцям служби зайнятості я змогла розкрити свій потенціал і спрямували його в потрібному напрямку».

Стажування проходило в одному із салонів краси міста Одеси. Наталя з теплом згадує відвідини центрів підтримки ВПО, де вона разом з колегами надавала перукарські послуги переселенцям. Згодом жінка повернулася до Дружківки і почала працювати за набутим фахом в салоні краси підприємниці Олени Сокол. Наталя фахово і з задоволенням застосовує на практиці отримані знання і навички.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості