портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Через виявлені недоліки у дитсадку «Пролісок» у Покровську розглядається можливість переведення дітей до інших закладів

Опубліковано 01 жовтня 2021 року, 14:50 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Донецькою облдержадміністрацією перевірено факти, наведені у зверненні батьків щодо припинення діяльності закладу дошкільної освіти №12 «Пролісок» у місті Покровськ, оскільки одним із пріоритетів діяльності ОДА є забезпечення доступності здобуття дошкільної освіти дітьми дошкільного віку шляхом створення необхідних умов функціонування і розвитку мережі закладів дошкільної освіти.

Дійсно, комісією з перевірки готовності закладів освіти міста до навчального року, до складу якої входили представники територіальних відділень Головного управління Держпродспоживслужби у Донецькій області, Головного управління ДСНС України у Донецькій області, були виявлені певні недоліки, усунення яких найближчим часом неможливе, оскільки заклад дошкільної освіти розташований у пристосованому приміщенні - житловому будинку.

Йдеться, зокрема, про необхідність встановлення вентиляції і системи кондиціонування у харчоблоці; обладнання приміщення автоматичною пожежною сигналізацією; приведення до норм евакуаційного освітлення; вирішення питання знаходження ясельної групи на другому поверсі; проведення ліцензування медичного кабінету тощо.

У серпні поточного року на депутатських комісіях Покровської міської ради обговорювалося питання покращення умов перебування малюків у закладі дошкільної освіти «Пролісок». Одним із шляхів вирішення проблеми до обговорення запропоновано питання переведення дітей в заклади № 3 «Світлячок», № 6 «Сонечко», № 10 «Калинка», які розташовані на доступній відстані (200-300 м) від дитячого садка, та мають вільні місця. Усі запропоновані заклади дошкільної освіти мають окремі будівлі та сучасний ремонт. Проте, питання на розгляд сесії міської ради не виносилося, оскільки потребує ретельного вивчення.

Наразі для батьків та працівників запропоновано екскурсії до відремонтованих груп сусідніх закладів.