портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Черговий потяг з евакуйованими мешканцями Донеччини прибув до Бердичева

Опубліковано 15 жовтня 2023 року, 10:50

Триває евакуація цивільних мешканців Донеччини до більш безпечних областей країни. Один з її напрямків - Житомирщина, куди регулярно курсує спецпотяг Покровськ-Бердичів. що безкоштовно перевозить наших земляків.

Про можливість евакуації до Житомирської області, що здійснюється спеціальним поїздом 1 раз на 8 днів, нагадував на брифінгу виконувач обов'язків голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз. 

А сьогодні вранці до м. Бердичів прибув черговий такий поїзд. На вокзалі в залі очікування для прибулих влаштували зону відпочинку, також там вони могли поспілкуватися з психологами та отримати допомогу. Цього разу до Житомирщини приїхало 13 внутрішньо переміщених осіб (з них 5 дітей та 2 людей з обмеженими можливостями), повідомляє Головне управління ДСНС України у Житомирській області. Рятувальники допомогли перенести людям багаж до автобуса, яким далі їх відвезли до м. Звягель, де влаштують у місцях тимчасового проживання.

Нагадаємо, евакуйовані до Житомирщини мешканці Донецької області забезпечуються безкоштовним житлом у спеціально обладнаних приймаючими обласними військовими адміністраціями закладах комунальної власності. Також, евакуйовані особи отримують: разову грошову допомогу цивільному населенню, яке евакуюється; щомісячну виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам; гуманітарну, психологічну та медичну допомогу. 

Евакуація на Донеччині здійснюється щоденно. Тільки вчора, 14 жовтня, місцеві рятувальники надали допомогу під час евакуації 172 людям (з них 48 дітей та 23 особи з обмеженими можливостями). А за допомогою поліції в суботу в області було евакуйовано 115 людей,