портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Чи може бути продовжено надання компенсації після звільнення працевлаштованого безробітного?

Опубліковано 07 липня 2023 року, 09:36 , Донецький обласний центр зайнятості

Надання роботодавцю компенсації після звільнення працевлаштованого безробітного може бути продовжено за певних умов.

Порядок компенсації суб’єктам малого підприємництва фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця (далі — Порядок) регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року № 338.

Пунктом 9 Порядку передбачено, що у разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, до закінчення дворічного строку з дня працевлаштування сума виплачених коштів повертається у повному обсязі до бюджету Фонду. Виключенням є випадок, коли на його робоче місце роботодавцем працевлаштовано іншого безробітного за направленням центру зайнятості до закінчення дворічного строку.

Тобто, якщо інший зареєстрований безробітний працевлаштований на місце звільненого працівника у строк, що не перевищує 60 календарних днів, виплата компенсації зберігається.

Тривалість виплати компенсації та строк працевлаштування обчислюються сумарно з дати працевлаштування першого безробітного, враховуючи строки виплаченої компенсації та перерви між працевлаштуванням безробітних.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості