портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 07 липня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

15 березня 2022 року російські військові обстріляли провулок Купріна у Маріуполі. Виникла пожежа в одному з будинків. Там загинув 37-річний Михайло Шевченко та його мама Любов. 

Михайло народився у Маріуполі. Навчався в місцевій школі, згодом вступив до коледжу водного транспорту в Ростові-на-Дону.  Був моряком, старшим помічником капітана. Регулярно ходив у рейси. Любив грати у футбол, цікавився автомобілями, мріяв вирушити у навколосвітню подорож.

Зі свого останнього рейсу в море Михайло повернувся за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну. 

Він мешкав на проспекті Миру в Маріуполі, але часто навідував батьків, які жили в будинку, що знаходився в провулку Купріна. 

15 березня 2022 року Михайло був там із мамою, коли російські військові обстріляли провулок із реактивної системи залпового вогню «Град». Будинок спалахнув. 

Михайло та його мама Любов згоріли. Від їхніх тіл залишилося декілька кісток…

«Мені дуже не вистачає мого друга, надійного товариша. Він був щедрим, веселим, компанійським, сміливим», – розповів про Михайла товариш Олександр Онищенко.

У Михайла Шевченка залишилися батько Анатолій, сестра Тетяна, племінники та друзі. 

З 24 лютого росіяни вбили 1596 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3804. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!