портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

COVID-19: Ліжка інтенсивної терапії у Донецькій області на 100% забезпечені киснем

Опубліковано 19 жовтня 2020 року, 15:23

Усі 25 лікарень Донецької області, які входять до переліку закладів лікування хворих на COVID-19, забезпечені киснем та кисневими концентраторами. Про це під час щоденного брифінгу з протидії поширенню коронавірусної інфекції та території області повідомив заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко.

"Всього у 25 лікарнях підготовлено 1488 місць для лікування хворих на COVID-19 та осіб, у яких є підозра на цю хворобу. 132 - це ліжка інтенсивної терапії. 553 ліжка забезпечені або централізованою подачею кисню, або кисневими концентраторами. Ліжка інтенсивної терапії на 100% забезпечені подачею кисню", - повідомив медик.

Він наголосив, що раніше було здійснено розподіл державних коштів на придбання кисню та кисневих концентраторів. Департамент охорони здоров'я Донецької ОДА вже проаналізував потреби лікарень та планує придбати близько 480 кисневих концентраторів об'ємом до 10 літрів. За словами Олександра Педенка, затримка у придбанні обладнання виникає через великий попит на концентратори, проте перша партія має надійти вже найближчим часом.