портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

COVID-19 на Донеччині: Близько 500 осіб проходять стаціонарне лікування

Опубліковано 27 жовтня 2020 року, 14:49

Близько 500  осіб  проходять стаціонарне лікування у медичних закладах Донецької області, які визначені для госпіталізації хворих на COVID-19.  Про це заступник  начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив на брифінгу у Краматорську 27 жовтня.

«Лабораторно підтверджений діагноз COVID-19 мають 8821 мешканець Донецької області. На жаль, 92 особи померли.  3 820 осіб одужали, решта лікується.  У стаціонарі перебуває близько 500 осіб, стан – від середнього до важкого»,  -  сказав Олександр Педенко. 

Також він уточнив вчорашню інформацію щодо ПЛР-лабораторії у Маріуполі.  «Нової лабораторії не додалося. Відбулося посилення лабораторії Маріупольської міської лікарні №4 ім. І.К. Мацука. Міська рада Маріуполя придбала сучасний ампліфікатор і станцію пробопідготовки. Лабораторія стала більш потужною», - пояснив Олександр Педенко. 

Наразі на Донеччині  ПЛР-дослідження проводять 6 комунальних лабораторій і чотири приватних. У перелік лікарень, які можуть надавати допомогу хворим на COVID-19, у області  входять 28 медзакладів.