портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Делегація Донецької області відвідала Міжнародний форум молодіжних центрів "Від ініціативи – до дії"

Опубліковано 24 травня 2019 року, 15:52 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

23 травня у Пластовому вишкільному центрі, що знаходиться у м. Буча Київської області, відбулося офіційне відкриття третього Міжнародного форуму молодіжних центрів "Від ініціативи – до дії". Захід відвідала делегація Донецької області на чолі із начальником управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілією Золкіною.

Після урочистого виконання Державного Гімну України до учасників із вітальними словами звернулися почесні гості.

Так, заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема наголосив на тому, що третій форум - дуже важлива подія. За словами заступника Міністра, підготовка до наступного заходу починається одразу по завершенню попереднього. І постають питання виклику та роздумів: що та хто буде на форумі, про що йтиметься, які нові цілі та завдання виникнуть для розвитку молодіжної політики, яким чином всім разом рухатися уперед тощо.

"Форуми, молодіжна політика загалом - це про партнерство", - зазначив Олександр Ярема. За словами посадовця, на "Від ініціативи - до дії" представлені держава (Міністерство молоді та спорту, КОДА, управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА, міська влада), громадянське суспільство (Асоціація молодіжних центрів України) і міжнародні партнери (Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ).”

"Але насправді партнерство - це всі ви, ті, які приїхали на форум, знайшли час, внутрішню мотивацію зануритися в цікаві дискусії, змістовні розмови, роздуми", - зауважив заступник Міністра.

Олександр Ярема висловив сподівання, що учасники отримають натхнення робити свою справу ще краще та змістовніше. А також звернув увагу на роль та значення молодіжних центрів, роботи для молоді та разом із молоддю.

Про ефективність молодіжних заходів, втілення ініціатив йшлося у вітальних словах першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації Світлани Свищевої та заступника голови міста Буча з соціально-гуманітарних питань Сергія Шепетька.

Привітав присутніх і консультант з залучення молоді та партнерства Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Річард Герц.

Нагадаємо, з 22 по 24 травня проходить третій Міжнародний форум молодіжних центрів "Від ініціативи – до дії". Організаторами заходу є Міністерство молоді та спорту України в партнерстві з Київською обласною держадміністрацією, Асоціацією молодіжних центрів України та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Мета форуму - обмін досвідом та кращими міжнародними й національними практиками щодо діяльності молодіжних центрів, посилення співпраці в напрямі розвитку молодіжної інфраструктури в Україні.

Серед понад 100 учасників – іноземні експерти з Люксембургу, Ірландії, Естонії, Словенії та представники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, діючих молодіжних центрів, а також молодіжні працівники, які мають бажання розвивати мережу молодіжних центрів в Україні.