портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Делегація Литовської Республіки відвідала Донеччину

Опубліковано 25 жовтня 2021 року, 17:55

Делегація Литовської Республіки на чолі з Головою комітету з національної безпеки та оборони, головою парламентської групи дружби з Україною Сейму Литовської Республіки Лаурінасом Касчюнасом відвідала Донецьку область сьогодні, 25 жовтня. 

В рамках цього візиту відбулась зустріч голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка з членами делегації.  

Очільник області наголосив, що для Донеччини  дуже важлива багаторічна підтримка  Посольством Литви, яке очолює Посол Вальдемарас Сарапінас, який останнім  часом став одним із найкращих друзів області.  Литовська Республіка демонструє  активну проукраїнську позицію на міжнародній арені  - щодо захисту територіальної цілісності нашої держави і в прагненні до євроінтеграції.  

«Яскравим прикладом нашої співпраці  є реалізація проєкту з відновлення школи № 2 у м. Авдіївка, частково зруйнованої під час бойових дій. Місцевою владою проведено роботи з капітального ремонту освітнього закладу, після завершення якої наші литовські партнери забезпечили школу новітнім обладнанням для учбового процесу», -  нагадав очільник області. 

Учасники зустрічі обговорили питання безпекової та соціально-економічної  ситуації на Донеччині, міжрегіональне литовсько-українське співробітництво в області  тощо.