портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

День Конституції: онлайн-лекція для молоді Донеччини об'єднала серця та підкреслила силу українського духу

Опубліковано 30 червня 2024 року, 15:03 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

28 червня, у День Конституції України, управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації спільно з Державним архівом Донецької області проведено тематичну онлайн-лекцію для молоді Донеччини. Це був не просто урок історії, а щире спілкуванням, яке об'єднало молодь навколо незмінних цінностей – любові до України та прагнення до свободи та незалежності.

Яна Власова, головний спеціаліст відділу використання інформації документів Державного архіву Донецької області, розповіла про історію української Конституції, починаючи від перших спроб її створення у часи козацтва до прийняття сучасного документа у 1996 році.

Особливу увагу було приділено Конституції Пилипа Орлика – першому документу, який можна вважати прообразом української Конституції. Цей історичний документ уособив прагнення українського народу до самовизначення та демократичного устрою ще задовго до сучасних часів.

Окрім історичних фактів, також було наголошено на важливості Конституції для кожного українця, які права та обов'язки гарантує цей документ, як він захищає свободу та демократію у нашій країні.

Сьогодні День Конституції для українців не просто державне свято, а й день єднання та стійкості. І онлайн-лекція для молоді Донеччини стала чудовим прикладом того, як навіть у складні часи можна об'єднати серця людей навколо спільних цінностей та віри у перемогу.