портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

День Соборності України у центрах соціально-психологічної реабілітації дітей Донеччини, які перебувають в евакуації

Опубліковано 23 січня 2023 року, 22:02 , Служба у справах дітей облдержадміністрації

З метою виховання у підростаючого покоління глибокої поваги та любові до Батьківщини, людської гідності, формування національної свідомості дітей-вихованців, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України у центрах соціально-психологічної реабілітації дітей Лиману, Слов’янська, Добропілля, які на сьогодні переміщені в безпечні місця в межах України, а також центрах Краматорська та Великої Новосілки, які евакуйовані за кордон, відбулись тематичні заходи.

Діти-вихованці дізнались про історію виникнення державного свята, пригадали українські державні символи, національні пам'ятки України, взяли участь у іграх-вікторинах, співали пісні, танцювали, розповідали тематичні вірші.

Дітей об’єднав конкурс малюнків «Україна – наша вільна держава», за допомогою творчості вони висловили свої думки, свою любов, впевненість в бажанні будувати українську державу, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

В цей день до вихованців Слов’янського та Добропільського центрів завітала представниця педагогічної команди «Перлина Донеччини» Натарова Ольга, яка дала дітям можливість бути митцями щодо створення музейних композицій, а також провела їм інтерактивний музей "Велике свято Соборності". Вихованці виготовляли ангелів, аплікації з долоньками, розписували фарбами рушник. Створили свій музей «Єдність. Соборність. Воля», де розмістили власні вироби.

У Лиманському та Слов’янському центрах проведено патріотичну акцію «Стрічки єдності» та флешмоб «Незламна».

Діти-вихованці центрів отримали багато позитивних вражень, познайомилися з новими видами мистецтва, вивчили нові руханки, поглибили знання про історію виникнення свята Соборності України - це сприяло формуванню та розвитку громадянської та національної свідомості дітей, вихованню у підростаючого покоління патріотизму та гордості за героїчне минуле і сьогодення України.

Служба у справах дітей облдержадміністрації