портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Допомога Донеччині: Павло Кириленко провів низку зустрічей з представниками міжнародних організацій

Опубліковано 23 січня 2023 року, 22:22

Під час робочої поїздки на Дніпропетровщину начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко провів низку зустрічей з представниками міжнародних організацій, з якими багато років поспіль пліч-о-пліч розвивали Донеччину. 

- На жаль, через широкомасштабне вторгнення рф на територію України ми вимушені повернутися від розбудови до вирішення нагальних гуманітарних проблем. Генератори, теплий одяг, їжа, ліки, гігієнічні засоби, реагенти для очистки води - важко навіть перерахувати усе, що надходить зараз у якості гуманітарної допомоги від міжнародних організацій Україні та Донеччині зокрема, - наголошує очільник області. 

Із Головою офісу UNICEF Ukraine Муратом Шахіним Павло Кириленко обговорив підтримку роботи критично важливого для Донеччини підприємства - компанії "Вода Донбасу", а також забезпечення потреб дітей та фінансову підтримку цивільного населення. 

На зустрічі з делегацією UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні на чолі з Верховним Комісаром у справах біженців Філіппо Гранді мова йшла про можливість надання будівельних матеріалів для відновлення (де це можливо) приватних будинків, які постраждали від обстрілів російських окупантів. А також постачання обігрівачів, теплових пушок, буржуйок, пелетів, наметів, ковдр та інших необхідних речей для людей, які залишаються жити на Донеччині.

Крім того, в рамках робочої поїздки Павло Кириленко оглянув соціальне житло, що ремонтується для маріупольців у Дніпрі, а також відвідав оновлений Центр підтримки для переселенців ЯМаріуполь. Дніпро та центр побутових послуг "ЯМаріуполь. Турбота". Їх відкриття також стало можливим завдяки підтримці низки міжнародних організацій.