портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Державну відзнаку Президента України отримала волонтер БФ "Слов'янське серце"

Опубліковано 05 грудня 2023 року, 09:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Напередодні Міжнародного дня волонтера заступник голови Донецької  облдержадміністрації Юлія Костюніна вручила державну відзнаку Президента України «Золоте серце» волонтерці Наталії Киркач, голові Благодійного фонду «Слов’янське серце».

«Золоте серце» - відзнака Президента України, що встановлена з метою відзначення вагомого внеску волонтерів у надання допомоги та розвиток волонтерського руху, зокрема під час здійснення заходів із забезпечення оборони України.

Благодійний фонд «Слов'янське серце», очолюваний Наталією Киркач, був заснований на початку 2015 року на базі діючої жіночої волонтерської групи, яка з 2014 року допомагала постраждалим від військових дій у Донецькій та Луганській областях. Евакуація, гуманітарна допомога продуктовими наборами, ліками, одягом, гігієною, розселення, психосоціальна та юридична підтримка, кейс-менеджмент, грошова допомога, комплексна допомога постраждалим дівчатам та жінкам від насильства, активізація жіночого руху – основні напрямки роботи фонду, за якими отримали допомогу більше, ніж 400 000 осіб різного віку та статі.

У лютому 2022 року, з початком повномасштабного вторгнення рф на територію України, працівниками Благодійного Фонду «Слов’янське серце» під керівництвом Наталії Киркач із районів проведення воєнних (бойових) дій або які перебували в тимчасовій окупації, були оточені (блоковані), до більш безпечних регіонів України було евакуйовано більше 14 000 мешканців Донецької, Луганської та Харківської областей. Наталія особисто брала участь в евакуації та у березні 2022 року у м. Ізюм отримала уламкове поранення під час виконання операції з евакуації, відновилася та продовжує працювати задля Перемоги. 

«Звичайно, що я розуміла, що на мене чекають дома діти, мама та бабуся. Але як я могла вчинити інакше, коли розуміла, що наш досвід 2014-2015 років врятує велику кількість людей, які залишилися без зв’язку, світла, їжі під обстрілами? Сідала за кермо і їхала за людьми, які чекали на нас. У той момент до нас долучилося більше 30 осіб, які разом з нами їхали у саме пекло. Вдячна абсолютно кожному за самовідданість, сміливість та мужність у найстрашніші часи війни. Пишаюся, що очолюю команду справжніх Героїв. Ця Нагорода, беззаперечно, заслуга усієї команди!», - згадує пані Наталія під час вручення Нагороди на урочистому заході.

У надскладний воєнний час пані Наталія та численна команда фонду продовжують рятувати та допомагати постраждалому населенню у Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській,  Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській областях, разом з численними міжнародними партнерами та волонтерами постійно розширюють свою діяльність та напрямки роботи. 

Щодня героїчна команда фонду ризикує своїм життям та допомагає громадам у зоні активних бойових дій на Донеччині та Харківщини.