портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вітання в.о голови Донецької ОДА Ігоря Мороза з Міжнародним Днем волонтера

Опубліковано 05 грудня 2023 року, 09:35

Дорогі українці!

Сьогодні світ відзначає Міжнародний день волонтера, і ніхто інший не має стільки підстав для святкування, як ми.

Спочатку Євромайдан, а потім і російське вторгнення перетворили кожного українця на волонтера. Наше воєнне волонтерство — це явище, якого світ ніколи не бачив, а тому зовсім не розуміє і не вміє прорахувати.

Українці продемонстрували дивовижне уміння згуртуватися перед лицем смертельної загрози — і всі разом перетворили країну на один великий вулик, де кожна бджілка знає свою зону відповідальності і працює за межею можливого, щоб успішно впоратися зі своїми задачами.

Хтось віддає мільйон, а хтось — останню тяжко зароблену гривню, і разом ми забезпечуємо наших захисників зброєю та амуніцією. Хтось плете маскувальні сітки, хтось витягає поранених, хтось привозить для бійців на передову концерти — таких «хтось» у нас безліч, і кожен із них робить свій неповторний внесок у нашу спільну Перемогу.

Щиро вітаю всіх українців із Міжнародним днем волонтера! Нехай в очах палає невгасиме завзяття, у серці живе доброта до ближніх, а в душі міцніє віра в те, що ми досягнемо мети. 

Збережімо цей дух волонтерства! Він провів нас через буремні десять років війни — і він же стане провідником у повоєнній відбудові.

Зі святом!