портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Дев’ять спортсменів Донеччини представляють Україну на Всесвітніх іграх у США

Опубліковано 08 липня 2022 року, 08:34 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Вчора в американському місті Бірмінгем стартували XI Всесвітні ігри – головний турнір з неолімпійських видів спорту, що традиційно проходить на наступний рік після Олімпіади та Паралімпіади.  Україна в США матиме найбільший склад команди за всю історію виступів на цих змаганнях –  102 атлети, які є представниками 19-ти з 34-х видів спорту, передбачених програмою.

Від Донецької області в складі збірної України на Всесвітніх іграх, які триватимуть  до 17 липня, виступлять дев`ять спортсменів з пауерліфтингу, скелелазіння та сумо, повідомляє пресслужба Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Протягом трьох днів за нагороди боротимуться пауерліфтери:

- 8 липня об 11:00 за місцевим часом – а це о 19:00 за Києвом (різниця в часі з американським Бірмінгемом складає 8 годин) – змагання у легкій ваговій категорії розпочне представниця Дружківки Анастасія Дерев’янко;

- 9 липня об 11:00 за місцевим часом на поміст змагань у середній вазі вийде Владислав Чорний з Маріупольського району, а о 17:00 за місцевим часом у важкій категорії – Данило Ковальов та Володимир Рисєв із Краматорська;

- 10 липня будуть розіграні медалі в надважкій категорії – об 11:00 за місцевим часом серед жінок розпочне виступ Дар’я Русаненко з Дружківки, а о 14:00 за місцевим часом стартує фінал серед чоловіків, де змагатимуться Олексій Бичков та Андрій Шевченко з Краматорська.

Сумоїст Олександр Вересюк, який представляє Бахмутську громаду, попередні змагання у ваговій категорії понад 115 кг розпочне 9 липня о 16:00 за місцевим часом. Також він матиме шанс на виступ 10 липня в абсолютній категорії серед чоловіків.

Останнім серед спортсменів Донеччини за можливість зійти на п’єдестал пошани XI Всесвітніх ігор у США побореться скелезаз Даниїл Болдирев родом із Донецька, який представляє Маріуполь. Відбіркові змагання в дисципліні «швидкість» стартують о 14:00 за місцевим часом 14 липня.

Вболіваймо за українських спортсменів разом!

За матеріалами Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Інші новини за темою