портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти Донеччини направились на оздоровлення та відпочинок до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек»

Опубліковано 07 вересня 2020 року, 11:22 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Шістдесят дев’ять дітей Донецької області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, направились на ІХ тематичні зміни до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек».

Зокрема 27 дітей з 4 вересня відпочивають та оздоровлюються в «Українському дитячому центрі «Молода гвардія» м. Одеса (ІХ тематична зміна «Сузір’я гри») та 42 дитини з 01 вересня -  у «Міжнародному дитячому центрі «Артек» (ІХ тематична зміна «Ми – майбутні чемпіони»).

Головним завданням програми тематичної зміни «Сузір’я гри»  ДП «УДЦ «Молода гвардія» є інтелектуально-духовне, екологічне, громадське виховання. Протягом тематичної зміни відбудеться реалізація проєкту «Ігрова корпорація». Це наповнення багажу ігор кожного відпочивальника цікавими, веселими, розвивальними іграми, які не тільки допоможуть активно провести час, а й стануть у нагоді у навчанні та щоденному житті. За допомогою ігор діти пізнають, що таке взяти відповідальність за себе, за команду, за те, що відбувається навколо.

В рамках зміни «Ми – майбутні чемпіони» ДПУ «МДЦ «Артек» відбудеться знайомство з системою підготовки олімпійської збірної України. У дітей буде можливість взяти участь у змаганнях з олімпійських та неолімпійських видів спорту, відвідати музеї слави відомих українських спортсменів тощо. Головними подіями зміни стануть – фінал Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя», квест «В пошуках Олімпійського вогню», Марафон «Вперед до Олімпу», інтелектуальна спортивна естафета «На крок вперед», відкриті заняття «Ми за здоровий спосіб життя», мистецький конкурс «Тематична спортивна медаль».

Зміна триватиме 21 день.

Наступна зміна в ДПУ «МДЦ «Артек» планується з 25 вересня 2020 року, в ДП «УДЦ «Молода гвардія» - з 27 вересня 2020 року. Для отримання путівок необхідно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виконавчих органів міських рад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад за місцем проживання.