портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти Донеччини направились на оздоровлення та відпочинок до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек» на І тематичні зміни

Опубліковано 16 березня 2021 року, 14:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

П’ятдесят сім дітей Донецької області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, направились на І тематичні зміни до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек», в тому числі 32 дитини з 15 березня - до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» м. Одеса на І тематичну зміну «Академія медійної грамотності» та 25 дітей з 14 березня - до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» на І тематичну зміну «Я люблю Україну».

Головним завданням програми тематичної зміни «Академія медійної грамотності»  ДП «УДЦ «Молода гвардія» є розвиток  інформаційної культури.

Протягом тематичної зміни відбудеться цикл тематичних заходів, які допоможуть дітям спробувати свої сили у сфері журналістики, отримувати і передавати інформацію через самостійно підготовлені видання відеовізуальні та аудіовізуальні програми, стати учасником соціально значущих  проєктів,  вільно висловлювати свою думку.

Головними подіями зміни стануть – Всесвітній день Землі, Міжнародний день щастя, Всесвітній день водних ресурсів, Всесвітній день поезії.

В рамках зміни «Я люблю Україну» ДПУ «МДЦ «Артек» відбудеться історична ретроспектива боротьби українського народу за свою незалежність та волю, свобода як основна особистісна та державна цінність, визвольні змагання українського народу в минулому та сьогоденні.

Основними завданнями зміни стануть питання любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння набуттю дітьми та молоддю патріотичного досвіду на основі уміння визначати форми та способи своєї участі в життєдіяльності громадянського суспільства, спілкуватися з соціальними інститутами, органами влади, спроможності дотримуватись законів та захищати права людини, готовності взяти на себе відповідальність.

Під час зміни пройде низка культурно-мистецьких, освітніх, пізнавальних заходів. Діти відвідають історичні місця визвольних змагань та вшанують пам’ять героїв Небесної сотні.

Головними подіями зміни стануть – тематичні заходи приурочені Революції гідності, увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні та до Дня українського добровольця, освітні, історичні настільні ігри «На варті державності», «100 років боротьби», освітній проєкт «100 перемог України», історичний марафон «Крок в історію», квест «Стежками України», брейн-ринг «Я люблю Україну», конкурс малюнків «Україна – вільна», конкурс плакатів «Мій родовід» (родинного дерева), конкурс листівок українським захисникам «Повернися живим», особистий марафон-мікрофон «Артек – майдан Незалежності».

Зміна триватиме 21 день.

Наступна зміна в ДПУ «МДЦ «Артек» планується з 07 квітня 2021 року, в ДП «УДЦ «Молода гвардія» - з 08 квітня 2021 року.

Для отримання путівок необхідно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення рад територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій за місцем проживання.

Інші новини за темою