портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти Донеччини - у Міжнародному дитячому центрі «Артек»

Опубліковано 16 листопада 2022 року, 20:18 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Розпочато V оздоровчу зміну у державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек»

9 дітей Донецької області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, 15 листопада 2022 року направились на V тематичну зміну «Знаю! Дію! Захищаю!» до дитячого закладу «Міжнародний дитячий центр «Артек», який здійснює свою діяльність на території Закарпатської області, повідомляє Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Метою цієї зміни є формування правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості дітей та молоді щодо реалізації та захисту своїх прав у різних сферах життя.

Для сприяння проінформованості дітей про свої права та їх захист будуть проведені в рамках загальнодержавного правопросвітницького проекту «Я маю право!»: бесіди «Твої права – наші закони», правова гра «ЮЮ – Юні Юристи», вікторина «Вивчаємо і поважаємо закони» та для розширення знань у дітей та молоді про свої права та обов’язки, знайомства з основними положеннями «Конвенції ООН про права дитини» та «Декларації прав дитини» – організаційно-діяльнісна гра «Конвенція про права дитини».

За допомогою бесід, майстер-класів, інтерактивних занять, квестів, вікторин, індивідуальних та колективних практичних вправ в рамках комплексного соціально-освітнього проєкту «Безпека.Захист.Підтримка» діти навчаться правильно поводитися в умовах надзвичайної ситуації воєнного характеру, надавати першу домедичну допомогу. Також  будуть проведені соціально-психологічне діагностування та соціально-педагогічна корекція, які допоможуть дитині пережити жахіття війни, відновлять її психоемоційний стан та на практиці продемонструють дієвість методів боротьби зі стресом і різноманітними психологічними травмами.

Під час зміни діти братимуть участь у освітньо-просвітницькому проєкті «Здорове харчування», в якому діти дізнаються більше про правила раціонального харчування, їх роль в збереженні та укріпленні здоров’я, про збалансовану їжу, про етикет і культуру харчування і сформують нові якісні харчові навички.

У рамках освітньо-виховного проєкту «Вартові лісу» діти візьмуть участь у майстер-класах «Ловецькі вміння», «Провідник», «Робінзон», «Знахар», «Влучний стрілець», інтерактивних заняттях «Тваринний світ України», «Птахи України», «Ліси України», бізнес-грі «Економіка лісу», грі по станціях «Зелена стежка», іграх з парними картками «Природа і ми», під час яких вони дізнаються як берегти природу, зберігати чисте довкілля та пізнають багато цікавого про природний світ України.

Діти познайомляться з народною та духовною спадщиною Закарпаття і стануть учасниками фольклорного фестивалю Керецьківської громади «Витоки», в якому будуть народні пісні, танці, інсценівки народних обрядів, аутентична музика у живому виконанні.

Інноваційний освітній центр проведе з дітьми цікаві інтерактивні заняття з навчальних предметів за шкільною програмою МОН України як в очному форматі, так і в дистанційному, за допомогою платформи найпопулярнішого Центру дистанційної освіти «ОПТІМА». Також з дітьми будуть  проведені пізнавальні інтелектуально-розважальні програми «Всезнайки», «Логічні перегони», «Суспільствознавці», «STEM», «Natural», «Вундеркінд», «Розумник», «Ерудит», Казкова вікторина, наукове хімічне шоу та Шоу мильних бульбашок.

Для юних талантів майстри закладу розробили захоплюючі та творчі заняття: майстер-класи по написанню натюрморту, зі створення Самчиківського розпису та з виготовлення кляксографії; Антистрес-малювання «Мої мрії»; конкурси: «Україна найкраща країна», об’ємних аплікацій на тему «Прощавай осінь», «Креативний натюрморт», «Казковий мольфар».

Також діти візьмуть участь у різноманітних вікторинах,  танцювальних та інтелектуальних батлах, турнірах, тематичних вечірках, конкурсних програмах, конкурсах акторської майстерності та карикатур, музичних шоу-програмах.

 Діти візьмуть участь у спортивних та туристичних іграх та змаганнях: Артеківські перегони, Спортивний брейн-ринг, Кубок виклику з футболу, легкоатлетична та силова естафети, стрільба з луків, майстер вузла, орієнтування на місцевості, хранитель вогнища; змагання з петанку, регбі 5+, флорболу, артболу, шашок, а також цікаві туристичні ігри-мандрівки на полонині Закарпаття.

Для отримання путівок необхідно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення рад територіальних громад за місцем проживання.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації