портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Фахівці служби зайнятості Донеччини сприяли працевлаштуванню переселенців на Одещині

Опубліковано 16 листопада 2022 року, 21:44 , Донецький обласний центр зайнятості

«Знайдемо роботу разом!» - саме під таким гаслом 16 листопада у місті Одеса у приміщенні ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти ДСЗ» відбувся широкомасштабний захід, міжобласний ярмарок вакансій, за участю провідних роботодавців Одеської, Донецької та Херсонської областей.

Ініціатором ярмарку виступив Одеський обласний центр зайнятості за сприяння Одеської обласної державної (військової) адміністрації.

Служба зайнятості Донеччини спільно з колегами з Херсонщини були вкрай зацікавлені у проведенні подібного заходу, адже багато переселенців з цих регіонів наразі перебувають в Одеській області і потребують допомоги у працевлаштуванні.

З вітальним словом до учасників ярмарку звернулась директор Донецької обласного центру зайнятості Валентина Рибалко: «Сьогодні, як ніколи, важливо підтримувати взаємозв’язок з давніми партнерами, роботодавцями, представниками бізнесу з різних регіонів. І що особливо цінно – здійснювати це на єдиній комунікаційній платформі. Адже питання пошуку роботи та працевлаштування стало, мабуть, другим, після безпеки та здоров’я, за важливістю для кожного з нас. Тому такі заходи – чудова можливість для когось знайти омріяну роботу, а для роботодавця – кваліфікованого працівника».

Донецькому регіону було що запропонувати, маючи при цьому 3 локації. На першій «Працюємо разом!» представники релокованих підприємств та бізнесу, серед яких і такий гігант як Метінвест, ознайомили учасників з актуальними пропозиціями роботи, умовами праці, розміром заробітної плати (від 20 і більше тис грн.) та запрошували на співбесіди. Спробувати скласти резюме, отримати консультацію щодо самопрезентації, скористатися електронними сервісами служби зайнятості можна було на локації «Крок до майбутнього!», а на третій локації «Зроби свій вибір!» для всіх бажаючих проводили інтерактивне профорієнтаційне тестування.

Роботодавці та громадяни, які шукають роботу, спілкувались один з одним і визначались: хтось – з майбутніми кадрами, інші – з питанням власної зайнятості. Впродовж заходу тривали консультації фахівців із загальних питань зайнятості та трудових відносин, послуг служби зайнятості, державної підтримки підприємців під час воєнного стану, використання сучасних онлайн-сервісів.

Панувала невимушена атмосфера, відбувався живий і цікавий діалог.

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості