портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти-сироти, випускники санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації «Смарагдове місто», здобуватимуть вищу освіту в українських вишах за бюджетною формою навчання

Опубліковано 31 липня 2019 року, 15:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Діти-сироти, випускники санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації «Смарагдове місто», здобуватимуть вищу освіту в українських вишах за бюджетною формою навчання.

Про такі результати вступної кампанії доповіла директор СОЦСР Галина Демченко.

Цього року 11 клас, відкритий у відділенні школи-інтернату «Смарагдового міста», закінчило шестеро випускників, і усі вони стали студентами.

Дмитро Деміденко опановуватиме спеціальність «Екологія» у Харківському національному аграрному університеті імені Докучаєва. У тому ж навчальному закладі за спеціальністю «Професійна освіта» навчатиметься Костянтин Дріженко. Ігор Іванов та Кристина Короткіх – у Донбаському державному педагогічному університеті за спеціальністю «Початкова освіта». Семен Кушнир у Харківському національному університеті імені Каразіна вивчатиме «Історію та археологію», а Владислав Шаров - «Хімічні технології та інженерію» у НТУ «Харківський політехнічний інститут».

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко подякував педагогам «Смарагдового міста» та привітав дітей із вдалим вступом. Він побажав майбутнім студентам цікавого плідного навчання.

У СОЦСР «Смарагдове місто» працює три відділення - дошкільне, соціальної реабілітації та школа-інтернат. У відділенні школи-інтернату на даний час перебуває 37 дітей-сиріт.