портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти та молодь Донеччини мандрують «Екологічними стежками рідної України»

Опубліковано 19 серпня 2020 року, 10:45 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Діти та молодь Донеччини знайомляться з природною, історичною та культурною спадщиною України завдяки програмі «Екологічними стежками рідної України».

Уже кілька років поспіль на території Донецької області за підтримки Донецької обласної державної адміністрації Всеукраїнською екологічною лігою реалізується програма «Екологічними стежками рідної України», мета якої – формування активної патріотичної позиції у захисті довкілля.

Однією з перших 13-14 серпня стартувала краєзнавча мандрівка «Заповідна Донеччина», в якій узяли участь студенти Покровського педагогічного коледжу.

Учасники подорожі познайомилися із «Донецькою Швейцарією» – Національним природним парком «Святі гори»; поласували приготованою у похідних умовах співробітниками парку кашею; пройшли екологічною стежкою «Дубовий гай», де побачили штучний сосновий ліс, озеро «Бездонне», крейдяні гори та 600-річний дуб, який є патріархом лісів Придніпров’я; відвідали печери Національного природного парку «Святі гори»; завітали до Свято-Успенської Святогірської Лаври на мальовничому правому березі р. Сіверський Донець.

Хвилюючим і дещо тривожним стало відвідання у с. Пришиб Слов’янського району меморіалу «Скорботний янгол», що парою сліпучо білих крил сьогодні здіймається в небо і свято береже пам’ять про подвиг екіпажу літака, який 6 червня 2014 року ціною власного життя відвели підбитий літак від села. Студенти шанували пам’ять загиблих покладанням квітів до меморіалу.

У рамках програми студенти коледжу провели із учасниками подорожі тренінг «Збережи планету» щодо небезпеки пластику та повторного використання пластикових виробів.

Усі були у захваті від насиченої та цікавої програми, отримали купу позитивних емоцій і вражень і переконалися, що цікаве й прекрасне – завжди поряд.