портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти з Донеччини направились на оздоровлення та відпочинок до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек» на ІV тематичні зміни

Опубліковано 31 травня 2021 року, 17:58 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Вісімдесят п’ять дітей  з Донецької області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, направились на ІV тематичні зміни до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек».

Так,  43 дитини з 29 травня відпочивають у державному підприємстві «Український дитячий центр «Молода гвардія» м. Одеса  (ІV тематична зміна «Територія успіху») та 42 дитини з 30 травня – у державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек» (ІV тематична зміна «Артек - місто рівних можливостей»).

Головним завданням програми тематичної зміни «Територія успіху» ДП «УДЦ «Молода гвардія» є розвиток соціально-особистісних компетенцій у дітей. Протягом тематичної зміни відбудеться Всеукраїнська спартакіада «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю, програма соціально-педагогічного супроводу дітей з інвалідністю «Світ без обмежень», мистецький фестиваль дитячої творчості «Творчість дарує крила» та  дебатний турнір.

Головними подіями зміни стануть – Міжнародний день захисту дітей, День журналіста та Міжнародний день друзів.

Основними завданнями зміни «Артек - місто рівних можливостей»  ДПУ «МДЦ «Артек» є формування гуманістичного і толерантного ставлення до дітей та дорослих з інвалідністю, актуалізація знань підлітків щодо Конвенції про права людей з інвалідністю. 

Головними подіями зміни стануть – освітні заняття-флешмоби «Це важливо», практикуми з толерантності «Всі ми різні – всі ми особливі», game-based learning (навчання на основі гри) «Вчимося розуміти та поважати інших», марафон талантів «Артек – місто рівних можливостей», тиждень Європи в «Артеку», який буде присвячено європейській інтеграції України, розширення знань про ЄС, вікторина  «Ти + Я = Україна», Диво-містечко «Арт-Артек».

Зміна триватиме 21 день.

Наступна зміна в ДПУ «МДЦ «Артек» планується з 23 червня 2021 року,  в ДП «УДЦ «Молода гвардія» - з 22 червня 2021 року.

Для отримання путівок необхідно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення рад територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій за місцем проживання.