портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти з Краматорського району побували у Латвії - допомогла Лайма Вайкуле

Опубліковано 25 серпня 2023 року, 17:00

Незабутня подорож і проживання в кемпінгу невеликого портового міста в Латвії - такий подарунок отримали двадцятеро дітей Краматорського району. Десять днів учні середніх класів та дорослі перебували неподалік узбережжя Балтійського моря.

Під час поїздки до Латвії юним відпочивальникам підготували спортивно-розважальну програму, яка включала сеанси психологічного розвантаження, відвідання аквапарку та музеїв, прогулянки до Балтійського моря.

Дітей розмістили в елітному кемпінгу Ganības - Nometņu vieta - Camp site у Вентспілсі. Заснований у ХVIII столітті Тевтонським орденом, Вентспілс відомий своїми коровами та їхніми скульптурами. У місті налічується 27 фігур цих тварин. З'явились вони після параду «Cow parade 2002», який і зробив це місто популярним серед туристів.

Під час однієї з екскурсій юні мешканці Донеччини відвідали столицю Латвії – Ригу, зокрема, побували у Ризькій Думі. Там для української делегації влаштували зустріч з віцемером Риги Ліндою Озолою. Посадовиця провела для гостей екскурсію будівлею законодавчого зібрання. Своєю чергою діти Краматорського району - Майя Каменюк із Лиманської громади та Дар’я Назаренко з Дружківської - виступили з трибуни зали засідань із зверненням до ровесників Латвії.

У зустрічі взяли участь Перший секретар Посольства України в Латвійській Республіці (Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia / Посольство України в Латвії) Леонід Гребенник та представники партнерських організацій.

Сюрпризом і великою несподіванкою під час візиту до Риги стала зустріч дітей із латвійською співачкою, великою прихильницею України Лаймою Вайкуле. Виконавиця популярних пісень вручила усім подарунки та сувеніри, радо погоджувалася на селфі з гостями та роздавала автографи.


До слова, поїздка юних мешканців Донеччини до Латвії відбулася завдяки й коштам, зібраним Лаймою Вайкуле. Під час фестивалю "Laima Rendezvous Jūrmala 2023", що відбувся на початку серпня, співачка відкрила благодійний рахунок для українських дітей, постраждалих від війни. Лайма Вайкуле запевнила, що це була не одноразова акція підтримки, - вона й надалі допомагатиме дітям в оздоровлені та психологічній реабілітації.

На шляху повернення додому діти змогли ще й оглянути Львів. У проведенні екскурсії старовинним містом юним донеччанам допомогла команда Гальс Тур.

Поїздка була влаштована в межах програми Expedition.camp 🇱🇻. Спільну організацію візиту, що тривала з кінця травня і до початку серпня, забезпечили посадовці Краматорської РДА, РВЦА, Почесне консульство Латвійської Республіки у м. Слов'янськ та латвійська організація Voluntieris.lv.

Волонтерами проєкту стали ветерани міжнародних операцій латвійської армії та українські громадські активісти.

На завершення перебування дітей Донеччини у Латвії між Краматорською районною державною адміністрацією та організацією Voluntieris.lv. було підписано меморандум про подальшу співпрацю у питаннях молоді та спорту.