портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для дітей з Донеччини проходить цикл новорічних та різдвяних заходів по всій території України

Опубліковано 06 грудня 2023 року, 13:56 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Вже другий рік поспіль територією України проходить цикл новорічних та різдвяних заходів під загальною назвою «Марафон добрих подій» для дітей-переселенців з Донеччини. Ця культурно-мистецька акція була започаткована Донецькою обласною державною адміністрацією, обласною військовою адміністрацією за підтримки колег з Дніпропетровської, Кіровоградської, Хмельницької, Вінницької, Полтавської, Закарпатської областей. 

Цьогоріч Марафон стартує одночасно у Києві та Дніпрі в День Святого Миколая. Проєкт планує охопити 6000 тисяч школярів територіальних громад області.

На превеликий жаль, враховуючи безпекову складову, провести новорічні заходи для дітей, які залишилися на території Донеччини, неможливо, але  військові адміністрації населених пунктів Донецької області, волонтери, відповідальний бізнес та благодійні фонди радо підтримали цю ініціативу і долучилися до акції.

Сьогодні в місті Києві у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва для Краматорської, Покровської, Маріупольської, Білозерської та Гродівської територіальних громад Донецької області пройде вистава-мюзикл «Жив собі пес».

Також у Київському Палаці культури «Дарниця» школяри Вугледарської, Іллінівської, Лиманської, Добропільської, Краматорської, Маріупольської територіальних громад Донеччини змогли переглянути нову виставу «Листоноші Святого Миколая», яку підготував для них Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь). 

У межах акції у Дніпровському академічному театрі драми і комедії (м.  Дніпро) сьогодні відбувся показ новорічної вистави «Скрудж та різдвяне диво», на який завітали діти  Бахмутської, Торецької, Великоновосілківської, Костянтинівської територіальних громад Донеччини.

Ніхто не може забрати в дитини свята. Навіть війна! Наші діти сьогодні безмежно і щиро вірять в Збройні Сили України, втім, окрім цього хочеться, щоб вони продовжували вірити в Святого Миколая, Різдвяне та Новорічне диво!». Тому головний обов’язок дорослих зробити так, щоб кожна дитина не залишилася поза нашою увагою.

Дякуємо усім, хто  об’єднався навколо цієї ідеї і допоміг подарувати дітлахам це маленьке чудо!