портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учні та вихованці закладів освіти Донеччини вітають Захисників і Захисниць з Днем Збройних сил України

Опубліковано 06 грудня 2023 року, 14:42 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

До Дня ЗСУ обласними закладами позашкільної освіти проведено низку онлайн і офлайн заходів для дітей, учнівської та студентської молоді закладів освіти Донеччини.

З 23 листопада по 6 грудня 2023 року тривав обласний флешмоб «Бій серця в ритмі ЗСУ», організований Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості. До участі у заході долучились понад 2 000 учнів. Діти розміщували у соціальних мережах тематичні світлини, малюнки, декламували вірші, записували відеопривітання, виготовляли патріотичні обереги для військовослужбовців, писали зворушливі листи, рядки яких сповнені щирою вдячністю та турботою про наших захисників. Переглянути роботи можна на сторінці «Позашкілля Донеччини» за хештегом: #бійсерця2023 #ПозашкілляДонеччини або за посиланням: https://youtu.be/EQqyy2qhv7g.

Для учнів і студентів закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти Донецьким палацом молоді «Юність» проведено військово-патріотичний онлайн-захід «Я – майбутній захисник України», участь у якому взяли 23 команди. Хлопці та дівчата із завзятістю змагались один з одним, демонструючи фізичну підготовку під час виконання спортивного етапу змагання, ерудованість і знання спецпредметів у теоретично-практичному конкурсі «На захисті України».

З нагоди свята вихованці Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва підготували військовослужбовцям відеопривітання, у якому висловлюють найкращі побажання на адресу наших Захисників і Захисниць: https://www.youtube.com/watch?v=IWhqDS5zruI.

Педагогами Донецького обласного еколого-натуралістичного центру ініційовано виготовлення подарунків-оберегів для воїнів. Ініціативу підтримали понад 100 учнів закладів освіти області з 30 територіальних громад. Найактивнішими були діти з Добропільської, Лиманської та Мирноградської ТГ. Діти виготовляли підкови на щастя, амулети, плели патріотичні браслети, робили вишивки на хусточках. Кожна робота виконана з повагою, з вірою у Перемогу задля підтримки військовослужбовців ЗСУ. Роботи переможців передані через волонтерські центри нашим захисникам.