портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для молоді Донеччини проведено онлайн-зустріч у форматі «круглий стіл» «Сьогодення та уроки Голокосту»

Опубліковано 27 січня 2023 року, 21:04 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

27 січня в усьому світі відзначався Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Для молоді Донецької області управлінням сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання було проведено онлайн-зустріч у форматі «круглий стіл» «Сьогодення та уроки Голокосту» за участі заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної.

Пані Юлія зазначила: «Сьогодні ми згадуємо жертв людиноненависницької політики.  Цей день засвідчує прагнення до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма іншими формами нетерпимості. Голокост – це страшні сторінки історії. Але їх треба пам’ятати. Про це треба знати і нам, і нашим дітям, і онукам… Заради пам'яті про невинних». 

До зустрічі приєдналось понад 200 осіб. Молоді люди мали змогу не тільки прослухати спогади жертв Голокосту, які зачитували їх однолітки, але й могли відкрито поділитися своїми думками з цього приводу.

Голокост - цілеспрямована політика нацистів у роки Другої світової війни щодо знищення євреїв на окупованій території Європи, жертвами якої стали близько 6 мільйонів євреїв. Це один із різновидів геноциду.

У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію «Пам'ять про Голокост», в якій зазначено, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…», та закликала держави-члени зробити все можливе, щоб наступні покоління зберегли пам'ять про цю жахливу трагедію людства та запобігти в майбутньому актам геноциду.  

Україна вшановує жертв трагедії разом зі всім світом на державному рівні.

За матеріалами управлінням сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації