портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася робоча зустріч Коаліції 1325 "Донеччина. Жінки, мир, безпека"

Опубліковано 27 січня 2023 року, 21:29 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

27 січня відбулася робоча зустріч Коаліції 1325 "Донеччина. Жінки, мир, безпека" з метою обговорення основних напрямків роботи над оновленням регіонального плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. 

З вітальною промовою виступила Тамара Лук’янчук, радниця голови облдержадміністрації, Лілія Золкіна, начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, Лилия Кислицина, президентка громадської організації СМАРТА, координаторка Коаліції 1325 "Донеччина. Жінки, мир, безпека", Ольга Лішик, спеціалістка проєктів в UN Women Ukraine/ООН Жінки в Україні.

16 грудня 2022 року Уряд прийняв розпорядження, яким оновив Національний план дій на виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

У документі розширено цільові групи та включено заходи для їх підтримки, розширено заходи із надання ефективної своєчасної допомоги постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, переглянуто моніторингові показники плану. 

Дуже важливим є урахування в оновленому регіональному плані таких аспектів: 

- Виклики та загрози для різних цільових груп, які виникли внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України.

- Складові людської безпеки. Ідентифікація та реагування на безпекові виклики в стратегіях, програмах та планах дій різного спрямування.

- Міжнародні стандарти та документи резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

- Синергія міжнародних та національних документів.

- Врахування положень оновленого НПД 1325 «Жінки, мир, безпека» у локальних планах та програмах: методологія, підходи, врахування міжсекторальної взаємодії.

- Створення гендерночутливих послуг на місцевому рівні. Моніторинг та оцінка.

- Співпраця органів влади та органів місцевого самоврядування з громадянським суспільством, залучення їх до процесу прийняття рішень.

- Співпраця з міжнародними партнерами та партнерами з розвитку на регіональному рівні.

- Цілі сталого розвитку. Конвенції, резолюції, Національний план дій та інші документи підсилюють Резолюцію 1325 «Жінки. Мир. Безпека», яка стала важливою для України від початку війни 2014 року.

Дякуємо Коаліції 1325 «Донеччина. Жінки, мир, безпека» за активну позицію та плідну співпрацю.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації