портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До 2030 року Донеччина зможе сортувати 90% твердих побутових відходів

Опубліковано 18 грудня 2021 року, 11:54

Екологічна програма, покликана створити умови для збору, сортування та переробки 90 відсотків твердих побутових відходів до 2030 року, реалізується у Донецькій області. Про це повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації Сергій Натрус.

Сьогодні хід будівництва сміттєперевантажувальної станції із сортувальним обладнанням у місті Бахмут оглянув т.в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

«Сортувальна станція у Бахмуті є пілотним проєктом та частиною обласного комплексу поводження з відходами. Вона дозволить сортувати до 60 тисяч тонн сміття на рік та відбирати з відходів пластик, скло, метал та інші матеріали, які можуть бути перероблені та реалізовані. У перспективі такі станції з’являться по всій області, а на чотири регіональні полігони ТПВ потраплятиме не більше 10 відсотків побутових відходів», - зазначив Сергій Натрус.

Під час огляду станції т.в.о. міністра високо оцінив напрацювання обласної влади у реалізації екологічних програм.

«Після завершення будівництва ми спільно покажемо всій країні приклад, як має розвиватись система управління відходами. І не тільки говорити чи малювати плани, а ділитися досвідом, як це має працювати на територіях, започаткувати діалоговий майданчик при міністерстві, залучати до цього процесу всі області. Подібні об’єкти, я впевнений, повинні масштабуватись по всій країні, причому у геометричній прогресії. Впевнений, що те, що тут робиться, робиться від чистого серця, для України, для того, щоб комфорт життя щодня підвищувався», - наголосив Руслан Стрілець.

Сміттєперевантажувальна станція із сортувальним обладнанням у Бахмуті будується в рамках програми президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Роботи вже на завершальній стадії, наразі триває монтаж обладнання. Після запуску станції буде створено 39 нових робочих місць з перспективою їх збільшення.