портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До 30-ї річниці Незалежності України Донецький академічний драмтеатр підготував прем’єру поетичної драми «Маруся»

Опубліковано 28 липня 2021 року, 16:39 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Прем’єра поетичної драми «Маруся» за твором Ліни Костенко «Маруся Чурай» відбудеться на сцені Донецького академічного драматичного театру (м. Маріуполь) 24 серпня, до 30-ї річниці Незалежності України.

Маруся Чурай – легендарна українська піснярка, яка, за переказами, жила у Полтаві в XVII столітті. Свої думки і почуття, веселі й сумні епізоди з особистого та народного життя талановита дівчина вклала в чарівні пісні, які століттями співали українці в смутку чи в радості, за щоденною працею, у військових походах, на сімейних святах. Одна з них – «Ой не ходи, Грицю…», про невірного коханого, якого отруїла в розпачі ошукана дівчина – переведена багатьма мовами світу, стала відомим сюжетом численних художніх творів і надала поштовх до написання видатного історичного роману у віршах Ліни Костенко. Яскравий, глибокий, багатошаровий, афористичний твір приніс авторці Шевченківську премію 1987 року.

24 серпня, у визначний для країни день, на сцені Донецького академічного драматичного театру (м. Маріуполь) о 14.00 звучатиме геніальний поетичний текст Ліни Костенко, лунатимуть наживо Марусині пісні, і ця прекрасна щемлива старовинна легенда відтвориться знов.

Автор інсценізації, режисер-постановник, музичне оформлення – заслужена артистка України Людмила Колосович

Художник-постановник – Анна Апельт-Матвейчук

Балетмейстер-постановник – Юрій Саввон

Хормейстер – Оксана Казакова

Інші новини за темою