портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До Бердичева прибув черговий поїзд з евакуйованими мешканцями Донеччини

Опубліковано 21 травня 2023 року, 22:00

Триває евакуація цивільних мешканців Донеччини до більш безпечних областей України.  Нагадаємо, з 18 квітня розпочалася безкоштовна евакуація наших земляків до територіальних громад Житомирської області. Рейси безкоштовного поїзда з Покровська до Бердичева здійснюються один раз на чотири дні. 

У неділю, 21 травня, до м. Бердичів прибув черговий поїзд із 18 евакуйованими, серед яких одна дитина та одна особа з інвалідністю. Всі ці люди приїхали з Донеччини, шукаючи порятунку, повідомляє Головне управління ДСНС України у Донецькій області .

Спільно з рятувальниками на вокзалі були присутні представники органів влади, психологи ДСНС, поліцейські, представники благодійної організації «Карітас України» та Товариства Червоного Хреста України. З кожною людиною поспілкувався психолог аби вивести зі стресу та надати найважливіше відчуття підтримки і те, що їх не залишили напризволяще. Далі рятувальники доправили людей до автобусів, призначених для подальшого транспортування їх до місць тимчасового проживання.