портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До Дня Незалежності України мешканців Донеччини згуртувала «Дорога Єдності»

Опубліковано 29 серпня 2024 року, 16:15 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

З 24 по 29 серпня з нагоди 33-ї річниці Незалежності України та в рамках патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України» відбувся захід «Дорога Єдності».

Відправною точкою автопробігу став кордон Донецької області, де до учасників у день відзначення найголовнішого державного свята з напутніми словами звернувся заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

Маршрут заходу пролягав через Дніпро, Полтаву, Київ, Львів та завершився в Ужгороді – у кожному з цих міст проходили забіги «Шаную воїнів, біжу за героїв України», що мають на меті вшанування пам’яті захисників, які віддали життя за суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. На зазначених локаціях до патріотичної акції долучилися представники спортивної сфери та внутрішньо переміщені особи з Донеччини.

В Ужгороді «Дорога Єдності» фінішувала забігом, який очолив начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик. Він зауважив, що спортивна спільнота Донеччини завжди пам’ятатиме подвиг захисників і захисниць України, завдяки яким триває боротьба нашого народу за право бути вільним і незалежним та мати світле мирне майбутнє на рідній землі.

Автопробіг до Дня Незалежності України вже стає новою традицією, що згуртовує донеччан у різних куточках України. Це акція єдності та патріотизму, яка символізує силу та незламність української нації. Відчути себе частиною цієї події – означає віддати шану тим, хто захищає нашу державу, і засвідчити, що ми єдині у своїй любові до Батьківщини.

Організаторами заходу «Дорога Єдності» виступили Донецька обласна державна адміністрація, управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА і Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».